Evenimentul ZileiSocialAnunțul Ministrului Sănătății. Decizia care afectează milioane de români

Anunțul Ministrului Sănătății. Decizia care afectează milioane de români

Anunțul Ministrului Sănătății. Decizia care afectează milioane de români
Ministrul Sănătății, Victor Costache, dă asigurări că nu vor exista probleme la plata salariilor cadrelor medicale pentru luna decembrie și nici în derularea programelor de sănătate

Drepturile salariale ale angajaților din domeniul sănătății, aferente lunii decembrie,  vor fi achitate la termen, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache. Acesta a spus că a discutat cu ministrul Finanțelor Publice despre rectificarea bugetului sănătății, astfel încât să nu apară probleme, scrie agerpres.ro.  

Am avut o primă întâlnire cu ministrul Finanţelor Publice, în prezenţa premierului Ludovic Orban şi a vicepremierului Raluca Turcan, în care am discutat despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor şi suplimentarea fondurilor Sănătăţii, astfel încât să nu existe discontinuităţi în derularea programelor şi proiectelor existente, precum şi în plata salariilor. Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate şi a prevederilor legale”, a precizat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-un comunicat de presă.

Premierul Ludovic Orban lansa la sfârșitul săptămânii trecute un semnal de alarmă, afirmând că nu sunt suficiente fonduri pentru încheierea anului sau pentru derularea proiectelor de sănătate .

Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităţilor care vor fi identificate de domnul ministru împreună cu echipa sa. Încă nu vă putem spune o cifră. Cert este că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce priveşte bugetul Casei. Şi aşa, evident, nu sunt bani de salarii”, preciza premierul Ludovic  Orban,în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat la preluarea mandatului că trebuie găsită o soluție pentru realizarea unei rectificări bugetare pozitive, suma necesară fiind de circa 4 miliarde de lei.


Accesează: