Anunţul care îi vizează pe şoferi! Actul pe care sunt obligaţi să-l aibă când vând mașina. Noua regulă impusă de autorități

Anunţul care îi vizează pe şoferi! Actul pe care sunt obligaţi să-l aibă când vând mașina. Noua regulă impusă de autorități Sursa: Arhiva EVZ

Este nevoie de un nou act, în situația în care vreți să vindeți o mașină cu opt locuri, după cum au decis autoritățile. Vânzătorul unor astfel de autovehicule este obligat să remită certificatul în cauză.

Românii care vor să-și vândă mașina vor avea nevoie de un nou document. Este vorba despre autovehiculele cu 8 locuri, care sunt înregistrate în țara noastră.

Producătorii de autovehicule vor avea și ei noi obligații față de Registrul Auto Român. Aceștia trebuie să anunțe RAR cu privire la campaniile de rechemare a vehiculelor cu probleme.

Un nou act necesar pentru vânzarea anumitor mașini

Astfel, la vânzarea unui vechiul rutier cu 8 locuri, înmatriculat, înregistrat sau introdus pe piața din România, vânzătorul va remite certificatul în cauză.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a putea vinde mașină, vânzătorul trebuie să aibă toate taxele și impozitele achitate, inclusiv impozitul auto plătit în avans pe tot anul respectiv, acesta nu se recuperează.

Cele 5 contracte sunt folosite după cum urmează:

– exemplarul original rămâne la persoană care cumpără maşina; – un exemplar certificat rămâne în arhivă organului fiscal local; – un exemplar certificat rămâne la persoană care vinde maşina; – un exemplar certificat se depune la organul fiscal local unde îşi are domiciliul fiscal persoană care cumpără maşina. – un exemplar certificat, pe care se înscrie şi de către organul fiscal de la domiciliul cumpărătorului numărul de înregistrare din Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, se depune la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor;

Nu dați banii până când vânzătorul nu a depus contractul și copiile la Direcția de Taxe și Impozite!

2. După ce primiți cele 3 exemplare copie certificate și originalul (ștampilate de Direcția de Taxe și Impozite), puteți da banii, iar vânzătorul va completă pe talon numele cumpărătorului, dată și va semna. (Înstrăinat către XXX, la dată de YYY – dacă vânzătorul e firma, trebuie să pună și ștampila)

Aveți 90 de zile la dispoziție să înmatriculați mașină, pornind de la dată scrisă pe talon (înstrăinarea)

3. Mergeți la Direcția de Taxe și Impozite (cumpărătorul) și înregistrați fiscal pe numele dumneavoastră mașină.

4. Cu un exemplar contract certificat de Direcția de Taxe și Impozite și copii după toate actele, mergeți la Direcția Circulație de care aparțineți și depuneți actele necesare înmatriculării, dar nu înainte de a va face o programare online aici.

Costul numărului de înmatriculare: 40 RON pt număr aleatoriu sau 85 RON pt număr înmatriculare personalizat.

Puteți verifică aici, disponibilitatea numărului de înmatriculare preferențial, conform verificare-vin.ro.