În timpul unei apariții pe CNN, luni seara, Pelosi a fost întrebată dacă este „îngrijorată” de anunțul lui Trump că i s-a prescris hidroxiclorochina de către medicul de la Casa Albă.

Pelsoi: „În ceea ce îl privește pe președinte, el este președintele nostru al tuturor și aș prefera să nu ia ceva care nu a fost aprobat de oamenii de știință, în special pentru grupul său de vârstă și mai ales pentru cei graşi, adică morbid de obezi. Așadar, nu cred că aceasta este o idee bună „, a spus Pelosi pentru CNN, în emisiunea lui Anderson Cooper.

Trump a stârnit reacții furibunde după ce a dezvăluit reporterilor că ia hidroxiclorochina

Mulți experți au sărit cerând americanilor să se consulte cu medicii înainte de a face un astfel de pas.

Președintele a spus că ia zilnic hidroxiclorochina și un supliment de zinc „de aproximativ o săptămână și jumătate”, fapt care a stârnit controverse.

Dr. Sean Conley, medicul președintelui, a anunțat într-o declarație: „După numeroase discuții pe care el și cu mine le-am avut cu privire la dovezile pro și contra utilizării hidroxiclorochininei, am concluzionat că beneficiul cu acest tratament nu prezintă riscuri”.

Cu toate acestea, mulți medici i-au sfătuit pe americani că cele mai bune surse de informare sunt experții medicali, nu președintele.

„Trebuie să ai o discuție cu medicul tău pentru a decide dacă este cel mai bine pentru tine”, a avertizat Dr. Janette Nesheiwat. „Nu este bun pentru toată lumea, dar poate fi benefic și poate salva vieţile altora”.

Dr. William Schaffner, specialist în boli infecțioase la Vanderbilt Medical Center, a declarat:„Cu siguranță nu aș recomanda oamenilor din SUA să le solicite medicilor să le prescrie hidroxiclorochina pentru prevenirea Covid-19”, a spus Schaffner pentru The Wall Street Journal. „Utilizarea sa este în întregime speculativă”, notează foxnews.