Evenimentul Zilei > Social > Anunț pentru cei cu centrală termică de apartament! Toți trebuie să facă asta
Anunț pentru cei cu centrală termică de apartament! Toți trebuie să facă asta

Anunț pentru cei cu centrală termică de apartament! Toți trebuie să facă asta

Facturile mari la gaze au speriat populația, iar oamenii încearcă cu toate puterile să găsească soluții. Află cum trebuie să îți setezi centrala termică! Trucul care te va ajuta să îți păstrezi banii în buzunar.

Centrala termică joacă un rol foarte important în viața oamenilor, iar calitatea ei va face diferența.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a aflat că românii care locuiesc într-un apartament cu două camere pot face o economie lunară de peste 100 de lei. Contează la ce temperatură setezi termostatul!

Facturile la gaze au explodat, iar oamenii încearcă să economisească cât mai mulți bani. Află cum poți rămâne cu banii în buzunar fără să faci frigul. Specialiștii îți recomandă să investești în aparatură de calitate. Setarea termostatului cu 7 până la 10 grade mai jos, timp de opt ore pe zi te scapă de problemele financiare.

Cercetătorii au demonstrat că o temperatură mai scăzută în cameră te va relaxa și vei avea un somn mai odihnitor. Dacă optezi pentru un termostat performant, poți programa temperatura din cameră.

Sfaturile care te scapă de facturile la gaze

Sistemul de încălzire centrală complet electric te scapă de facturile colosale la gaze. Responsabilii îți recomandă să investești într-o rețea de încălzire cu panouri solare. Acestea pot colecta în continuare energie pentru casă, chiar și în timpul iernii. Au nevoie doar de îndepărtarea zăpezii de pe ele sau de izolarea bateriilor. Există și alte metode ecologice, printre care dispozitivele solare sau un kit de încălzire solară a apei.

foto: pxhere.com

Un alt sfat este să arunci cuptorul vechi și să achiziționezi unul nou. Cotele de eficiență a combustibilului pentru sistemele de încălzire mai noi, cu eficiență ridicată, pot funcționa de la 90 la 98,5%, spre deosebire de sistemele mai vechi, care au o eficiență scăzută, între 56 la 70%. Apelează la pompele de căldură.

Centrala perfectă pentru locuința ta

Centrala termică trebuie să funcţioneze la parametri optimi pentru a nu consuma mai mult gaz şi pentru un randament sporit în calorifere. Este bine ca specialiștii să verifice toată aparatura o dată la un an. Conform datelor agregate de Ariston Thermo România, numărul românilor care au făcut revizia în 2021 a scăzut cu nu mai puțin de 25%.

„Pandemia a schimbat obiceiurile de consum. Pe de-o parte, odată cu restricţiile de circulaţie şi impunerea, în multe cazuri, a programului de lucru de acasă, oamenii au devenit mult mai preocupaţi de confortul propriului cămin, pentru că au petrecut mai mult timp în interiorul acestuia. Pe de altă parte, ei au devenit şi mai ezitanţi în interacţiunile fizice clasice, pe care le presupuneau anterior operaţiunile de verificare şi/sau revizie tehnică a centralelor”, a declarat Cătălin Drăguleanu, CEO Ariston Thermo România, potrivit România Tv.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: