Evenimentul Zilei > Social > ANUNȚ IMPORTANT pentru cine pleacă cu MAȘINA din ȚARĂ. Vezi cu ce MAȘINI nu poți pleca din ȚARĂ
ANUNȚ IMPORTANT pentru cine pleacă cu MAȘINA din ȚARĂ. Vezi cu ce MAȘINI nu poți pleca din ȚARĂ

ANUNȚ IMPORTANT pentru cine pleacă cu MAȘINA din ȚARĂ. Vezi cu ce MAȘINI nu poți pleca din ȚARĂ

Indiferent dacă plecați cu mașina personală sau a altcuiva, Poliția de Frontieră cere la graniță mai multe acte importante, majoritatea fiind necesare în original.

La trecerea frontierei, cei care trec cu mașina sunt obligați să prezinte un buletin sau pașaport valabil, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare dar și cartea verde a mașinii, toate în original, informează experții avocatnet.ro. Mai important este că aceste acte ar trebui să fie permanent la îndemâna șoferilor, fiind cerute de obicei și la cele mai simple controlare ale poliției. De asemenea la fel de important este că frontiera nu poate fi trecută cu un autovehicul cu numere temporare.


„La controlul de frontieră, nu este necesar să prezentați documente cu privire modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (contract, procură, comodat etc). În cazul în care circulaţi în interiorul Uniunii Europene, autorităţile cu drept de control din statele pe care le tranzitaţi pot efectua verificări în cazul în care au suspiciuni privind modalitatea de deţinere a autovehiculului pe care-l conduceţi, fără însă a vă refuza intrarea sau interzice circulaţia pe teritoriul statelor respective”, conform informațiilor oferite de site-ul poliției de frontieră.


Important de știut este că în cazul când mașina nu este pe numele persoanei care o conduce, nu este necesară o procură din partea proprietarului, regula fiind valabila doar în spațiul statelor membre ale UE. Mai mult, Poliția de Frontieră, recomandă cetățenilor să dețină toate actele mașinii valabile, inclusiv ITP, chiar dacă acestea nu sunt necesare la frontierele UE, existând posibilitatea ca statele care nu sunt în spațiul comunitar să ceară aceste acte.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: