Anul acesta, pilotul cu cele mai multe victorii va fi campion în F1

Anul acesta, pilotul cu cele mai multe victorii va fi campion în F1

FIA a mai decis astăzi că titul la constructori va fi acordat, ca şi până acum, în urma adiţionării punctelor obţinute în fiecare cursă.

Pilotul care va obţine cele mai multe victorii în sezonul 2009 al Formulei 1 va deveni campion mondial, a decis astăzi FIA (Federaţia Internaţională de Automobilism).

Dacă doi sau mai mulţi concurenţi vor înregistra acelaşi număr de locuri întâi la finele anului competiţional, titlul va fi acordat celui care a obţinut cele mai multe puncte, conform actualului sistem de punctare (10-8-6-5-4-3-2-1, de la zece puncte pentru locul întâi, la un punct pentru locul opt).

FIA a fost de acord cu pretenţia asociaţiei echipelor din Formula 1, care dorea recunoaşterea meritelor celui care câştigă, dar nu prin schimbarea sistemului de punctaj, cum a propus aceasta, ci doar prin stabilirea regulii “pilotul cu cele mai multe victorii este campion”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, britanicul Lewis Hamilton (McLaren) a devenit campion al F1, deşi a bifat doar cinci victorii, faţă de cele şase ale brazilianului Felipe Massa (Ferrari), ocupantul locului doi în clasamentul general. Ierarhia constructorilor va fi stabilită şi în 2009 pe baza sistemului de punctaj actual.

CITIŢI ŞI:

"Marele circ", sub semnul reduceriii cheltuielilor