Antonescu, REPETENT, Vanghelie, liceu terminat în 19 ani, Udrea, corigentă... Cât de mult le-a plăcut școala celor care conduc România

Antonescu, REPETENT, Vanghelie, liceu terminat în 19 ani, Udrea, corigentă... Cât de mult le-a plăcut școala celor care conduc România

De nota zece sau printre codașii clasei? Premianți sau repetenți? Oare cum au fost aruncate zarurile pentru cei care astăzi, conduc din diverse funcții, România? Îi vedem la declarații, îi ascultăm în conferințe de presă, se luptă cu toate armele pentru un vot și ne dă de fiecare dată senzația că sunt puternici și că au la degetul mic adversarul. Până una alta, realitatea este că în pixul și în deciziile lor stă soarta unei țări întregi. Cine sunt de fapt cei care ne conduc? În ciuda faptului că astăzi ocupă cele mai râvnite funcții, e bine să știm că munlți dintre ei au fost certați cu...școala. Sau poate, nu? Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Crin Antonescu, Marian Vanghelie, Elena Udrea, Traian Băsescu... Haideți să strigăm catalogul! Ai carte, ai parte?

Primul om în stat, cu burta pe carte?

 

Președintele României a fost un elev de nota 10 în liceu și același lucru s-a întâmplat și în facultate.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Domnul Iohannis a fost întotdeauna, în cei 4 ani, printre cei mai buni din clasă, pe vremea aceea se dădea aşa numitul examen de treaptă, pentru a trece din clasa a X-a în clasa a XI-a “, spune Hermann Gerold, directorul școlii unde a învățat Klaus Iohannis, potrivit Adevărul. Iar șeful statului a luat cea mai mare notă la acel examen.

Caius Bulea şi Vasile Pop au fost colegi de grupă cu Iohannis şi povestesc că neamţul era un student de nota 10, respectuos, cu simţul umorului şi încă de atunci era luat drept exemplu de ceilalţi. Cei doi au fost colegi de grupă cu primarul Sibiului, între anii 1979-1983, la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. „Klaus Iohannis a parcurs-o fără efort, cu note foarte mari, fără niciun fel de probleme“, povesteşte Caius Bulea (55 de ani), în prezent director general al unei companii din  Bistriţa, conform Adevărul.

Călin Popescu, probleme mari la școală?

La școală „notele de 4 și 5 erau cele mai des întâlnite. De exemplu în clasa aXIa, în afară de Limba Franceză unde a obținut media 8,66, de Educație Fizică și Purtare, ambele cu 7,33 şeful Senatului abia reuşea să treacă anul. În catalogul clasei a XI-a G la actualul Colegiu Sfîntul Sava, anul scolar 1968-1969 Calin Popescu Tariceanu, pe trimestrul I are media 5 la Romana, media 5 la Economie politica, media 5 la Fizica, media 6 la Chimie, media 4 la Biologie si tot atât la Matematica. În trimestrul II, la Limba romana: profesoara Soroiu îi incheie media 4. Nici profesorul Gall n-are ce face cu elevul său – media 4 și la Fizica. Ionașcu, de Istorie, e mai ,darnic” și Calin ia media 5. Media clasei a XIa e 6.18 și corigent la fizică pe vară cu 4.67, media anuală. Cele mai multe dintre mediile anuale ale celui ce-avea să devină premierul Românie și șeful Senatului sunt cuprinse între 5 și 6 – 5.00 la Matematică, 5.00 la Biologie, 5.33 la Română, 5.33 la Economie politică și 6 la Chimie. După ce își dă corigența în vară, Tăriceanu promovează în clasa a XIIa G. Apogeul îl atinge „intelectualul” Tăriceanu, în anul al doilea de facultate când rămâne REPETENT„, relatează un articol publicat de Curentul.

Liviu Dragnea, la școală ca la Teleorman...

Liviu Dragnea pare că s-a descurcat bine la școală pentru că a intrat la facultate cu media 9,23, însă de acolo lucrurile s-au depreciat. Acesta a rămas repetent un an în perioada în care a urmat cursurile Facultății de Transporturi din cadrul Politehnicii București, iar ulterior a obținut o diplomă de licență în management și administrație publică la contestata Universitate Ecologică din București, despre care s-a spus că este o fabrică de diplome, potrivit avertisment.net.

Ulterior, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat întrebat dacă a rămas repetent, că a decis împreună cu mai mulţi colegi “să prelungească” cu un an perioada de facultate, decizie pe care ar lua-o încă o dată, dacă ar fi în aceeaşi situaţie. ,,Este foarte interesant că au început să fie scoşi de la naftalină foarte mulţi oameni. Eu am mai abordat subiectul acesta acum câţiva ani de zile, de câteva ori. În anul trei sau patru, mai mulţi colegi, cu unii cântam în formaţii, cu alţii aveam alte activităţi, am decis să mai prelungim cu un an. Decizie pe care am luat-o şi dacă aş mai fi încă o dată în situaţia aia, aş mai lua aceeaşi decizie ca să mai stăm un an în plus acolo. A fost o întreagă istorie cu fugă de la examene, fugăriţi prin curtea Institutului”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Carmen Dan, la facultate pe la 30 de ani...

Și protejata lui, Carmen Dan, ministrul de Interne, tot la Universitatea Ecologică a studiat, dar mai târziu, pe la 30 de ani, cam în perioada în care a reușit să ajungă din secretară de școală, om de bază în administrația publică din județul Teleorman.

Sorin Grindeanu, știuca sau cartea?

Fostul premier României este cel mai titrat la capitolul performanțe în educație dintre cei patru. Grindeanu a fost olimpic național la matematică în liceu și a absolvit cu brio Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie, potrivit bugetul.ro.

Crin Antonescu, de două ori repetent în timpul facultății...

Fostul presedinte al PNL, Crin Antonescu a recunoscut chiar el ca a ramas repetent in doua randuri in timpul facultatii, dar spune ca a facut intentionat acest lucru, intr-unul dintre cazuri motivul fiind ca a dorit sa evite primirea unei repartitii la tara.Antonescu a sustinut ca a repetat voit doi ani de facultate si considera ca acest lucru nu va putea fi folosit ca arma politica impotriva sa in campania electorala pentru prezidentiale.

"Eu am facut facultatea de Istorie - Filozofie. Intr-adevar, am repetat doi ani, insa i-am repetat in mod deliberat", a spus presedintele PNL, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Oradea.  Antonescu a explicat si contextul in care s-au produs cele doua incidente, care dateaza din vremea studentiei sale. "In anul doi am decis, impreuna cu inca doi sau trei colegi, sa repetam anul, pur si simplu asa am vrut noi. In sesiunea din iarna trecusem toate examenele si colocviile cu nota maxima si acest lucru se poate verifica in foaia matricola", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a recunoscut ca a repetat si ultimul an de facultate, pe care si l-a amanat pe motive medicale. "Ultimul an am decis sa-l aman pentru ca ma casatorisem atunci si, cu complicitatea medicilor de la Spitalul Studentesc, am decis sa invoc motive medicale, pentru ca, in contextul anilor '80, cand erau acele chestiuni cu repartitiile prin tara, nimeni nu se grabea cu terminarea facultatii", a mai precizat Antonescu.

Seful liberalilor a mai afirmat ca este dispus oricand sa lamureasca aceasta situatie "care este una omeneasca, pana la urma, si pe care o poate intelege oricine".

Elena Udrea, o elevă nu tocmai cuminte și...corigentă!

 

Fostul consilier prezidential Elena Udrea a absolvit in 1992 Liceul Bogdan Petriceicu Hasdeu, la clasa de filologie-limbi straine din municipiul Buzau. Ea a luat Bacalaureatul cu media 8,02, avand note peste 9 la limba romana, istorie si filosofie. ”Blonda de la Cotroceni” nu a fost un elev tocmai cuminte, avand in clasa a XII-a doua corigente, una la specialitatea filosofie si cealalta la franceza. Udrea a riscat chiar sa ramana pe vara si sa nu mai poata intra in Bacalaureat, potrivit libertatea.ro.  

Vanghelie si-a luat bac-ul la 33 de ani

 

Presedintele executiv al PSD Bucuresti, primarul sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a reusit in 19 ani sa termine Liceul Alexandru Sahia. Cu chiu, cu vai, Vanghelie a terminat clasele a IX-a si a X-a, cu mediile 5,45, respectiv 5,21. Insa nici Bacalaureatul n-a constituit o prioritate pentru el. Acum 5 ani, Vanghelie si-a dat Bacalaureatul, la varsta de 33 de ani, cand deja ajunsese primar de sector.

 

Lui Băsescu nu i-a placut geografia...

Seful statului, Traian Basescu, nu s-a dat deloc in vant dupa  geografie in gimnaziu, materie la care a primit note foarte mici, dar de trecere. In clasa a V-a, pe care a facut-o la Liceul Costache Negruzzi din Iasi, Basescu a avut ca medie generala la geografie doar 5,67. Matematica si limba romana au fost alte materii pe care presedintele le-a neglijat in timpul studiilor. Potrivit notelor din catalogul de la Liceul Gheorghe Vranceanu din Bacau, Traian Basescu n-a avut nici o materie preferata, obtinand o gama intreaga de note, de la 6 pana la 9.