Evenimentul Zilei > International > Antisemitismul Black Lives Matter: „Israel, te știm că omori și copii!”
Antisemitismul Black Lives Matter: „Israel, te știm că omori și copii!”

Antisemitismul Black Lives Matter: „Israel, te știm că omori și copii!”

Manifestațiile „antirasiste” din Washington D.C. iau la țintă și Israelul. „Era o chestiune de timp până când protestele să devină antisemite”, scrie Washington Examiner.

Protestatarii organizației Black Lives Matter, care au mărșăluit miercuri prin capitala Statelor Unite au fost înregistați când scandau: „Israel, te știm că omori și copii” („Israel, we know you, you murder children too”).

Nic Rowan, reporter al publicației Washington Examiner, a postat online o înregistrare video însoțită de următoarea explicație: „Era o chestiune de timp până când protestele din DC să devină antisemite”.

Rowan a notat că, după lozinca împotriva Israelului, manifestanții „au schimbat-o imediat cu sloganul standard „Black Lives Matter”.

Sloganul anti-Israel al protestatarilor BLM din Washington vine la câteva zile după ce organizația Black Lives Matter din Marea Britanie a declara pe Twitter:

„În timp ce Israel merge mai departe cu anexarea Cisiordaniei, politica britanică este legată la gură și nu are dreptul să critice Sionismul, iar instalările coloniștilor israelieni continuă, stăm că tărie alături de tovarășii noștri palestinieni. ELIBERAȚI PALESTINA!”

Fox News a relatat că mesajele pe Twitterdeterminat mai multe ONG-uri să se distanțeze de BLM, filiala britanică.

Canalul de informații american a notat că „tendința radicală a Black Lives Matter nu mai este un secret, și că organizația mamă americană se laudă cu dorința de a «dezmembra structura socială occidentală bazată pe Familie» și promovează încetarea finanțării poliției”.

Black Lives Matter s-a instalat rapid în fruntea protestelor violente și tulburărilor sociale care cuprins orașele din Statele Unite după moartea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai, în timp ce era arestat de poliție pentru deținerea de bani falși.

Un număr mare de corporații și-au declarat sprijinul explicit față de mișcarea anarhistă, asumând o serie de măsuri de marketing „corecte politic”, cum ar fi excluderea cuvântului „alb” și a termenilor asociați din limbajul lor comercial.

Ca reacția la înregistrarea cu mulțimea de protestatari scandând împotriva Israelului, Benny Johnson, șeful ONG-ului conservator Turning Point USA, a postat la rândul său pe Twitter:

„Mă întreb dacă toți senatorii Republicani (Mitt Romney, Mike Braun…) și corporațiile care susțin și aprobă Black Lives Matter susțin și ideea că Israelul omoară copii.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: