Dorina Rusu, membru CNA, a anunțat într-un comunicat de presă că s-a autosesizat în legătură cu ediția 100 de minute de marți seara, acuzând lipsa de reacție a Sandrei Stoicescu

„Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extremă”, a menționat Dorina Rusu. 

„Când un politician face afirmatii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3”, a mai adăugat aceasta, notează paginademedia.ro. 

Dorina Rusu menționează în același comunicat că s-a autosesizat și că speră ca emisiunea să fie analizată într-un timp cât mai scurt. „Din păcate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficientă din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din România”, a încheiat Dorina Rusu.  

Comunicatul integral al Dorina Rusu, membru CNA: 

„Ieri seară am asistat la Antena 3 la un spectacol care va rămâne unul de tristă amintire în istoria, oricum tristă, a televiziunii din România. Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat în direct si la o oră de vârf că anul trecut au venit în România patru străini care au stat trei săptămâni la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina.

Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extremă. Mai mult, ea a sugerat că cel care i-a plătit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om în stat a lăsat să se înteleagă că într-adevăr miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa.

Când un politician face afirmatii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3. Dimpotrivă, felul în care au decurs discutiile au arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august.

Afirmatiile potrivit cărora pe 10 august a fost o încercare de lovitură de stat, că lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politică, ca multinationalele au finantat protestul, fac parte, în mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost în niciun fel puse la îndoială sau contracarate de moderatoarea emisiunii. Prin felul în care si-a exercitat atributiile, aceasta le-a venit în întâmpinare sau chiar le-a provocat.

M-am autosesizat, desigur, în legătură cu această emisiune si sper să se discute într-un timp cât e posibil de scurt. Din păcate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficientă din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din România.