Evenimentul Zilei > Actualitate > ANTENA 3, în RĂZBOI cu CNA. Declarațiile lui Dragnea au DETONAT un SCANDAL la nivel NAȚIONAL. „Am asistat la un SPECTACOL de TRISTĂ AMINTIRE”
ANTENA 3, în RĂZBOI cu CNA. Declarațiile lui Dragnea au DETONAT un SCANDAL la nivel NAȚIONAL. „Am asistat la un SPECTACOL de TRISTĂ AMINTIRE”

ANTENA 3, în RĂZBOI cu CNA. Declarațiile lui Dragnea au DETONAT un SCANDAL la nivel NAȚIONAL. „Am asistat la un SPECTACOL de TRISTĂ AMINTIRE”

Declarațiile incendiare ale lui Liviu Dragnea de la Antena 3, dar nesusținute cu probe și fără a da detalii, au atras atenția CNA. Un membru CNA reacționează după declarațiile lui Liviu Dragnea de la Antena 3, despre o presupusă tentativă de asasinat asupra președintelui Camerei Deputaților.

Dorina Rusu, membru CNA, a anunțat într-un comunicat de presă că s-a autosesizat în legătură cu ediția 100 de minute de marți seara, acuzând lipsa de reacție a Sandrei Stoicescu. 

„Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extremă”, a menționat Dorina Rusu. 

„Când un politician face afirmatii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3”, a mai adăugat aceasta, notează paginademedia.ro. 

Dorina Rusu menționează în același comunicat că s-a autosesizat și că speră ca emisiunea să fie analizată într-un timp cât mai scurt. „Din păcate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficientă din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din România”, a încheiat Dorina Rusu.  

Comunicatul integral al Dorina Rusu, membru CNA: 

„Ieri seară am asistat la Antena 3 la un spectacol care va rămâne unul de tristă amintire în istoria, oricum tristă, a televiziunii din România. Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat în direct si la o oră de vârf că anul trecut au venit în România patru străini care au stat trei săptămâni la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina.

Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmatii de o gravitate extremă. Mai mult, ea a sugerat că cel care i-a plătit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om în stat a lăsat să se înteleagă că într-adevăr miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa.

Când un politician face afirmatii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3. Dimpotrivă, felul în care au decurs discutiile au arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atentia publicului de la abuzurile de pe 10 august.

Afirmatiile potrivit cărora pe 10 august a fost o încercare de lovitură de stat, că lui Klaus Iohannis si partidelor de opozitie le place violenta, ca presedintele vrea sa-l elimine din politică, ca multinationalele au finantat protestul, fac parte, în mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost în niciun fel puse la îndoială sau contracarate de moderatoarea emisiunii. Prin felul în care si-a exercitat atributiile, aceasta le-a venit în întâmpinare sau chiar le-a provocat.

M-am autosesizat, desigur, în legătură cu această emisiune si sper să se discute într-un timp cât e posibil de scurt. Din păcate, CNA este una dintre institutiile nefunctionale si lipsite de eficientă din aceasta tara. Cred ca avem o responsabilitate mare pentru felul in care arata peisajul mediatic si chiar pentru felul in care arata azi viata publica din România.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: