Ansamblul „Hecenii” din Republica Moldova, locul trei în finala „Românii au talent”

Ansamblul „Hecenii” din Republica Moldova, locul trei în finala „Românii au talent” Sursa foto: Facebook/Maia Sandu

Ansamblul „Hecenii” din Republica Moldova a câștigat locul trei în finala concursului „Românii au talent” și a primit un premiu de 10.000 de euro.

Au fost 11 concurenți care s-au luptat pentru premiile puse la bătaie. Marele trofeu al concursului „Românii au talent” a fost câștigat de Cristian Ciaușu, care a intrat în posesia premiului de 120.000 de euro. Pe locul al doilea a terminat Ana Nuță, care a primit un cec în valoare de 20.000 de euro. Ansamblul de dans „Hecenii” a urcat pentru peima dată pe scena de la Românii au talent pe 5 aprilie, iar juriul, impresionat de prestația tinerilor, i-a trimis direct în semifinale. Ansamblul „Hecenii” are 20 de membri, cu vârste între 13 și 18 ani.

Ansamblul de dans „Hecenii”, susținut de Maia Sandu

După această prestație, Ansamblul de dans popular „Hecenii” din raionul Sângerei a fost decorat cu Diploma Parlamentului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: presedintia.md

Apoi, tinerii au fost invitați la Președinție, iar Maia Sandu a cerut Guvernului să identifice soluții pentru a renova sediul în care repetă dansatorii. Ulterior, Dorin Recean a solicitat ministrului Educației să pregătească decizia privind alocarea banilor, iar ministrului Culturii – să ia în considerare ansamblul când va face rectificări la buget.

Ulterior, Guvernul Republicii Moldova a alocat 1,3 milioane de lei pentru lucrările de reparație a Casei de cultură din Heciul Nou.

„Am foarte multă admirație și pentru conducătorul ansamblului, Dionisie Cobîlaș, fost discipol al reputatului coregraf Ion Sambriș, cel care a stat la baza „Hecenilor”. Omul sfințește locul, spune înțelepciunea populară și Dionisie este un adevărat exemplu de om care, în pofida faptului că face și el naveta săptămânal, iar în ultimul an muncește chiar și fără a fi salarizat, reușește să producă și să mențină în inima copiilor săi acea scânteie de pasiune de la care pornește totul. Astfel de oameni sunt adevărații ambasadori ai țării noastre și este vital să-i susținem și să-i prețuim”, a spus Maia Sandu.

Ansamblul „Hecenii” își are originea în satul Heciul Nou, raionul Sângerei, și a fost înființat acum un deceniu. Dionisie Cobîlaș, conducătorul ansamblului, activează într-o firmă juridică, tinerilor dansatori din ansamblul „Hecenii” el le dedică din timpul său liber.