Evenimentul Zilei > Actualitate > ANI: Mircea Diaconu şi Sergiu Andon nu mai pot candida la alegerile din 9 decembrie
ANI: Mircea Diaconu şi Sergiu Andon nu mai pot candida la alegerile din 9 decembrie

ANI: Mircea Diaconu şi Sergiu Andon nu mai pot candida la alegerile din 9 decembrie

Senatorul PNL Mircea Diaconu şi fostul deputat Sergiu Andon (PC) nu mai au dreptul să candideze la viitoarele alegeri, atenţionează preşedintele ANI, Horia Georgescu, conform ziare.com.

"Amânarea de către Senat a luării deciziei de revocare a lui Mircea Diaconu (PNL) aduce deservicii majore României, spune Horia Georgescu, exprimându-şi speranţa că ea va fi luată cel târziu săptămâna viitoare. "Este o situaţie neplăcută şi în acelaşi timp care aduce deservicii majore României. Avem o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care trebuie aplicată. Nimeni nu se poate substitui unei decizii a unei instante, care a rămas definitivă şi irevocabilă".
"Cei doi (Diaconu şi Andon – n.r.) nu mai pot candida pentru nicio funcţie pentru Parlamentul României şi nici nu pot fi numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani", a avertizat Horia Georgescu pentru ziare.com.
Instanţa a decis că Diaconu s-a aflat în incompatibilitate, în calitate de senator şi director al Teatrului Nottara, şi ar trebui să-şi piardă mandatul de parlamentar, dar săprămâna trecută, în loc să trimită cazul către plen, Biroul Permanent al Senatului a cerut o amânare pentru a mai solicita documente de la ÎCCJ.
În cazul lui Sergiu Andon, Camera Deputaţilor i-a revocat deja mandatul, după ce acesta a fost găsit incompatibil, pentru că a apărat ca avocat un acuzat într-un dosar de corupţie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News