Angajații Meta sunt plătiți să nu facă nimic. Cum arată „anul eficienței” pentru compania lui Marck Zuckerberg

Meta / Sursa foto: Dreamstime.com

Compania Meta, deținută de Mark Zuckerberg, a început anul 2023 diferit de cum o făcea în trecut. „Anul eficienței” s-a transformat, de fapt, în contrariu pentru gigantul american. Mai mulți angajați vor fi concendiați în curând, iar alții nu prestează nicio activitate.

Situația din compania americană este ciudată pentru că Mark Zuckerberg le-a promis investitorilor că 2023 va fi „anul eficienței”. Este important de precizat că 11.000 de angajați au fost concendiați în luna noiembrie a anului trecut. Patronul Meta le-a transmis persoanelor care au rămas fără un serviciu că „este un moment trist, aici nu este îndoială”. El a continuat prin a spune că a făcut o greșeală când a crezut că sectorul tech își va continua creșterea și după pandemie când multe activități s-au mutat în online.

„M-am înșelat și îmi asum responsabilitatea”, a spus Zuckerberg la finalul anului 2022. Meta se pregătește să disponibileze alți angajați în curând. Facebook a angajat destul de multe persoane în ultimii ani. Efectivele de agajați au crescut cu 27.000 de persoane în 2020 și 2021. În primele luni ale anului trecut au fost angajați 15.000 de oameni. Compania a făcut primele concedieri din istoria sa la sfârșitul anului trecut.

Angajații Meta, dezamăgiți de situația produsă de Mark Zuckerberg

Foarte mulți dintre angajații Meta sunt demoralizați și se simt dezamăgiți de modul în care Zuckerberg a gestionat situația din compania sa. Multe proiecte vor fi anulate. Acest lucru înseamnă că multe jocuri de „middle management” vor fi eliminate. Noul val al posibilelor concedieri a făcut ca mai muți specialiști să se întrece care este situația în legătură cu unele bugete ale companiei. Acestea sunt pregătite, de cele mai multe ori, până la sfârșitul anului calendaristic. Există tot mai multe neclarități și în privința numărului de angajați care vor rămâne în unele departamente.

Mai mulți angajați ai companiei au spus că unele proiecte și decizii, care deobicei primeau un răspuns în decurs de câteva zile, așteapă o decizie mai mult timp. Acest lucru înseamnă că unii angajați ai companiei Meta nu mai prestează nicio activitate deoarece managerii lor nu au putut să le organizeze programul. „Sincer să fiu, încă este un haos. Anul eficienței începe cu niște oameni fiind plătiți să nu facă nimic”, a spus unul dintre angajați pentru Financial Times.