Evenimentul Zilei > Social > Schimbări MAJORE în învățământ! Ecaterina Andronescu le-a pus GÂND RĂU elevilor. Se schimbă legea
Schimbări MAJORE în învățământ! Ecaterina Andronescu le-a pus GÂND RĂU elevilor. Se schimbă legea

Schimbări MAJORE în învățământ! Ecaterina Andronescu le-a pus GÂND RĂU elevilor. Se schimbă legea

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu le-a pus gând rău elevilor din ciclul primar, susținând că ar vrea să schimbe legea privind repetenția la acest nivel.

Andronescu vrea să acorde învățătorului posibilitatea de a lăsa repetent un copil din clasele primare, prin schimbarea legii. 

Ministrul este de părere că legea actuală, care interzice repetenția până în clasa a III-a este o greșeală.

„Din păcate este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenți, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a și atunci constatăm că nu știu să scrie bine, să calculeze și 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa aa VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prim lege și fișa postului profesorului”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Digi24.

Ecaterina Andronescu a fost categorică, atunci când a fost întreabată, dacă este o greșeală faptul că, potrivit legilsației în vigoare, un copil din clasa a I-a nu poate fi lăsat repetent: 

„Categoric. (…) Te străduiești mai mult să-l înveți ce trebuie să-l înveți”, a precizat ministrul Educației.