Andreea Amalia Roşca (21 ani, 515 WTA), cap de serie numărul şapte, a învins-o în finala de simplu pe cehoaica Darja Vidmanova, cu 6-1, 6-2. În primul tur, românca a dispus de Ani Amiraghian (Armenia), cu 6-2, 6-3, în optimi a trecut de franţuzoaica Lucie Nguyen Tan, cu 6-4, 6-2, în sferturi a câştigat în faţa compatrioatei Ioana Loredana Roşca (a doua favorită), scor 6-2, 6-4, iar în semifinale s-a impus cu 6-1, 4-6, 6-3 în faţa japonezei Ayumi Koshiishi.

Ce a făcut la „dublu” Andreea Amalia Rosca

La dublu, Andreea Roşca şi Ioana Loredana Roşca le-au învins în finală pe Elina Neplii (Rusia)/Dimitra Pavlou (Grecia) cu 6-3, 6-3. În primul tur, româncele au trecut de perechea româno-britanică Karola Patricia Bejenaru/Anna Popescu, scor 6-2, 6-1, în sferturi au câştigat cu 6-4, 6-2 în faţa cuplului Silvia Ambrosio (Germania)/CeliaCervino Ruiz (Spania), cu 6-4, 6-2, pentru ca în semifinale să se impună cu 6-2, 6-2 în faţa perechii Ani Amiraghian (Armenia)/Sofia Şapatava (Georgia).

Andreea Roşca a reuşit a doua dublă consecutivă la Heraklion, după cea din weekend-ul trecut.

Ea şi-a trecut în palmares al treilea său titlu ITF la simplu în 2020, după ce primul l-a obţinut în Antalya. Ea are şi patru titluri la dublu în acest an, toate la Heraklion, trei alături de Ioana Loredana Roşca şi unul alături de Oana Gavrilă.

Sursa: Agerpres