Evenimentul Zilei > Sport > Andreea Amalia Roșca, noua Simona Halep. Performanța reușită de româncă
Andreea Amalia Roșca, noua Simona Halep. Performanța reușită de româncă

Andreea Amalia Roșca, noua Simona Halep. Performanța reușită de româncă

Jucătoarea română de tenis Andreea Amalia Roşca a câştigat ambele titluri, la simplu şi dublu, în turneul ITF de la Haeraklion (Creta), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari şi încheiat sâmbătă.

Andreea Amalia Roşca (21 ani, 515 WTA), cap de serie numărul şapte, a învins-o în finala de simplu pe cehoaica Darja Vidmanova, cu 6-1, 6-2. În primul tur, românca a dispus de Ani Amiraghian (Armenia), cu 6-2, 6-3, în optimi a trecut de franţuzoaica Lucie Nguyen Tan, cu 6-4, 6-2, în sferturi a câştigat în faţa compatrioatei Ioana Loredana Roşca (a doua favorită), scor 6-2, 6-4, iar în semifinale s-a impus cu 6-1, 4-6, 6-3 în faţa japonezei Ayumi Koshiishi.

Ce a făcut la „dublu” Andreea Amalia Rosca

La dublu, Andreea Roşca şi Ioana Loredana Roşca le-au învins în finală pe Elina Neplii (Rusia)/Dimitra Pavlou (Grecia) cu 6-3, 6-3. În primul tur, româncele au trecut de perechea româno-britanică Karola Patricia Bejenaru/Anna Popescu, scor 6-2, 6-1, în sferturi au câştigat cu 6-4, 6-2 în faţa cuplului Silvia Ambrosio (Germania)/CeliaCervino Ruiz (Spania), cu 6-4, 6-2, pentru ca în semifinale să se impună cu 6-2, 6-2 în faţa perechii Ani Amiraghian (Armenia)/Sofia Şapatava (Georgia).

Andreea Roşca a reuşit a doua dublă consecutivă la Heraklion, după cea din weekend-ul trecut.

Ea şi-a trecut în palmares al treilea său titlu ITF la simplu în 2020, după ce primul l-a obţinut în Antalya. Ea are şi patru titluri la dublu în acest an, toate la Heraklion, trei alături de Ioana Loredana Roşca şi unul alături de Oana Gavrilă.

Sursa: Agerpres