Pe data de 23 august are loc ultima ședință publică de la Tribunalul Satu Mare, când se va da sentința.

Răzvan Rentea se consideră în continuare nevinovat și afirmă că indiferent de rezultatul sentinței va reclama la CEDO modul în care a fot judecat și condițiile de detenție.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au solicitat detenția pe viață.

În momentul în care judecătorul i-a dat ultimul cuvânt lui Răzvan Rentea, înainte ca instanța să intre în pronunțare. Rentea a fost tranșant, declarând resemnat:

”Văd că sunt acuzat, condamnat pe viață. Păi, dați-mi pe zece vieți, nu pe o viață!”

Rentea i-a acuzat pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare că au creat un scenariu fals, iar informațiile din rechizitoriu ar fi, în fapt, ”un film”.

”Ce să solicit? Am văzut mersul dosarului până acuma. Domnul procuror crează, pur și simplu, un film. Nimic nu este adevărat. Se spunea în rechizitoriu că scopul era jaful. La mine nu este un leu. Datorii dacă aveam la cineva, cum se zice, veneau și spuneau că am datorii. S-a zis că aveam 20.000 de euro datorii. Nu a ieșit absolut nimeni să spună asta”, a declarat Rentea.

Rentea a mai spus că probatoriul administrat în cauză ar fi ”neargumentat și nefondat”, iar o eventuală condamnate a sa la închisoare pe viață ar fi nelegitimă în actualele condiții.

”Pur și simplu sunt acuzat pe niște probe neargumentate și nefondate. Deci, vorbiți despre haine. Toate sunt la Poliție. V-am dat toate hainele. Ziceți de arma respectivă, sau obiectul respectiv. Era în mașină, nu era pus de mine. Mașina tatălui meu, Loganul, nu era unde am lăsat-o eu. Nu știu ce să mai zic. Sunt multe de zis. Dar văd că sunt deja condamnat. Domnul procuror îmi zice să recunosc. Ce să recunosc?! Să mint pe față?!”, a precizat Rentea.