Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă pentru furt calificat la o instituție din cadrul Ambasadei Rusiei la București. 4000 de dolari au dispărut dintr-un seif
Anchetă pentru furt calificat la o instituție din cadrul Ambasadei Rusiei la București. 4000 de dolari au dispărut dintr-un seif

Anchetă pentru furt calificat la o instituție din cadrul Ambasadei Rusiei la București. 4000 de dolari au dispărut dintr-un seif

Un angajat al reprezentanței diplomatice a sesizat poliția cu privire la faptul că o sumă de bani a dispărut dintr-un seif al instituției. Oamenii legii au anunțat că se fac cercetări pentru furt calificat, dar nu au oferit detalii despre mersul anchetei sau eventuali suspecți.

Poliția Capitalei, dar și Pachetul de la lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunțat că au demarat o amplă anchetă după ce au apărut suspiciuni de furt la o instituție din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București. Mai exact, la finele anului trecut, în 27 decembrie, un angajat al Ambasadei Rusiei la București a depus o plângere în care a reclamat că o sumă de bani a dispărut dintr-un seif.

„Secţia 4 Poliţie a fost sesizată direct, de către un bărbat, angajat al unei reprezentanţe străine, cu privire la faptul că din seiful instituţiei a dispărut o sumă de bani. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi se administrează probe în cauză.

Cercetările sunt continuate de Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea de furt calificat“,  a anunțat atunci Biroul de Presă al Poliției Capitalei.

Acces pe bază de cartelă

Anchetatorii nu făcut public numele instituției, dar potrivit unor surse este vorba despre Reprezentanţa Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor în România. Instituția are sediul pe strada Buzești și funcționează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Potrivit acelorași surse, din seiful, aflat într-unul din birourile instituției, ar fi dispărut 4000 de dolari. Se pare că nu au fost descoperite urme de intrare forțată, iar pista pe care merg anchetatorii este aceea că autorul este un angajat. Accesul în instituție se face doar pe baza unei cartele speciale. Potrivit surselor menționate anterior, ar exista informații că un angajat a intrat în birou în intervalul orar în care se presupune că au fost sustrași banii.

Nimic despre suspecți

Anchetatorii nu au mai oferit informații suplimentare cu privire la acest incident și nici nu au anunțat, până în prezent, dacă au identitificat vreun suspect în acest caz.

Reporterul Evenimentul Zilei a încercat să ia legătura cu reprezentanții Secției 4 de Poliție București în repetate rânduri pentru a solicita informații în legătură cu evoluția situației, însă fără succes.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: