Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă pe piața de alimente. Mâncăm sau nu ce scrie pe etichetă?
Anchetă pe piața de alimente. Mâncăm sau nu ce scrie pe etichetă?

Anchetă pe piața de alimente. Mâncăm sau nu ce scrie pe etichetă?

Încă nu ştim dacă alimente comercializate la noi în ţară sunt de calitate inferioară. Pentru că nu au fost comparate cu cele din alte ţări făcute de acelaşi producător, au anunţat reprezentanţii Ministerului Agriculturii, după o lună de controale în supermarketuri.

Peste 175 de probe au fost analizate în ultimele săptămâni de experţi ca să stabilească dacă pe alimente este sau nu corectă eticheta. Au fost analizate produse din carne, peşte, lapte, legume, fructe, miere de albine sau pastă de tomate din spaţiul intracomunitar, comercializate în 11 supermaket-uri din Capitală.

O problemă a fost identificată în cazul unui sortiment de miere produs în Franţa. Lotul a fost retras de la comercializare pentru că avea prea mult zahăr de proastă calitate. În cazul legumelor şi fructelor, specialiştii au găsit  pesticide în mai multe sortimente de salată verde, roşii, castraveţi, ardei capia sau broccoli din Italia, Spania, Grecia şi Olanda, potrivit stiri.tvr.ro.

În cazul produselor din carne, lapte şi peşte, experţii nu au constatat abateri. Ceea ce scria pe etichetă, se regăsea şi în produs. Rezultatele prezentate nu răspund însă la întrebarea "Mâncăm sau nu alimente de calitate inferioară în comparaţie cu alţi europeni?"

Abia la sfârşitul săptămânii trecute oficialii de la noi i-au anunţat pe miniştrii Agriculturii din Germania, Italia, Belgia, Olanda şi Franţa că vrem să facem teste comparative. Scandalul alimentelor cu dublă calitate a pornit după ce Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia au făcut teste şi au găsit produse de calitate inferioară, lucru pe care l-au semnalat Comisiei Europene.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: