Evenimentul Zilei > Justitie > ANCHETĂ în legătură cu ELIBERAREA poliţiştilor din Călăraşi care au VIOLAT o minoră, deschisă de Inspecţia judiciară
ANCHETĂ în legătură cu ELIBERAREA poliţiştilor din Călăraşi care au VIOLAT o minoră, deschisă de Inspecţia judiciară

ANCHETĂ în legătură cu ELIBERAREA poliţiştilor din Călăraşi care au VIOLAT o minoră, deschisă de Inspecţia judiciară

Inspecţia Judiciară a deschis o anchetă cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul de instrumentare a dosarului în care cei doi poliţişti din Călăraşi sunt acuzaţi că au violat o minoră de la un centru de plasament. În acest caz, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu după ce presa a relatat că poliţiştii au fost puşi în libertate şi plasaţi sub control judiciar, în urma unei decizii a Judecătoriei Călăraşi.

"Având în vedere relatările recente din mass-media cu privire la cazul poliţiştilor din Călăraşi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 218 alin. (1) şi (3) lit. c) şi f) din Codul Penal, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu la data de 2 octombrie 2015, cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul de instrumentare şi soluţionare a cauzei sub aspectul măsurilor preventive. Lucrarea a fost înregistrată distinct la Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători şi Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori", se arată într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Inspecţia Judiciară menţionează faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa sa fiind "de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor".

Pe 5 august, doi poliţişti din Călăraşi, Adrian Şerban şi Florin Dumitru, au fost trimişi să recupereze o minoră de 15 ani, care a fugit de la Centrul de Plasament Perişoru. Pe drum, însă, cei doi agenţi au oprit maşina pe un câmp şi au întreţinut relaţii sexuale cu fata. Citeşte mai multe aici