Evenimentul Zilei > Social > Anchetă de proporții după acuzațiile de vaccinare fictivă. Medic: ”Să nu fie vorba de vaccinarea la chiuvetă”. Cum se procedează
Anchetă de proporții după acuzațiile de vaccinare fictivă. Medic: ”Să nu fie vorba de vaccinarea la chiuvetă”. Cum se procedează

Anchetă de proporții după acuzațiile de vaccinare fictivă. Medic: ”Să nu fie vorba de vaccinarea la chiuvetă”. Cum se procedează

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, Timișoara, spune că discrepanța între evoluția bolii și modul în care unii pacienți s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări.

Poliția a demarat o anchetă după declarațiile medicului Cristian Oancea de la Timișoara. Acesta vorbește de cazuri de pacienți, acum internați cu COVID-19, care ar fi fost vaccinați doar în acte pentru a obține certificate.

Unii români pun presiune (!) pe medicii de familie să le ofere certificatul de vaccinare fără să îi vaccineze

Ce înseamnă „presiune pe medicii de familie”, nimeni nu explică. Între timp s-a demarat o anchetă în Timișoara după ce conducerea Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” a dezvăluit despre acest fenomen. Afirmația a fost făcută în contextul în care mai mulți specialiști din Timișoara ar fi descoperit neconcordanțe la simptomele bolnavilor care figurează drept imunizat.

Președintele grupului de vaccinogologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra, spune că inclusiv lui i s-a întâmplat să vină pacienți să-i ceară doar documentul de imunizare.

„Am avut și eu pacienți care mi-au solicitat ca, la momentul vaccinării, să mimăm actul vaccinării. Lucru pe care nu l-am acceptat. Există o presiune din partea unor pacienți, mai ales cei care se deplasează, în acest moment, în alte țări ale Uniunii Europene și au nevoie de certificatul de vaccinare. Sigur că numărul lor este foarte, foarte redus. Eu am încredere în capacitatea colegilor mei, medici de familie, să nu facă acest lucru”, a afirmat medicul.

El susține că astfel de situații ar fi fost în mai multe zone ale țării: „Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării”.

Cum a apărut fenomenul „vaccinare la chiuvetă”

Managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara a precizat că medicii au început să se întrebe dacă acești pacienți chiar sunt vaccinați anti-COVID sau au primit adeverințe false, pentru a putea a obține ulterior certificatul verde.

„Este un fenomen vaccinarea la chiuvetă, în care te duci să-ți faci doza de vaccin, de obicei doza unică, și primești certificat de vaccinare. Ei vin cu forme severe, se declară vaccinați, dar sunt prea severe pentru ca oamenii să fie vaccinați. Cred că în Cluj s-au mai identificat niște cazuri. Noi ne punem problema: cei care vin cu forme severe de boală și se declară vaccinați, oare chiar sunt vaccinați? Există cazuri. Oamenii induc actul medical în eroare.

Această practică nu trebuie să existe, pentru că noi suntem puși în situația în care nu știm cum să-i luăm pe oameni ca să le salvăm viața. Am discutat despre astfel de cazuri, ne punem semne de întrebare, fenomenul există, dar nu pot să dau mai multe detalii”, a declarat medicul Cristian Oancea, pentru Tion.ro

Poliția Timiș a deschis o anchetă în acest caz

A fost întocmit dosar penal în rem, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor.

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public (mass-media), precum că persoane infectate cu virusul SARS-CoV2, internate într-o unitate spitalicească din municipiul Timișoara, ar deține certificate de vaccinare susceptibile a fi nereale, vă comunicăm faptul că, structurile specializate din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș au demarat verificări în vederea clarificării tuturor aspectelor și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Timiș.