Evenimentul Zilei > Actualitate > Anchetă de amploare la Brăila după moartea tinerei de 19 ani. Ambulanță, atacată cu pietre
Anchetă de amploare la Brăila după moartea tinerei de 19 ani. Ambulanță, atacată cu pietre

Anchetă de amploare la Brăila după moartea tinerei de 19 ani. Ambulanță, atacată cu pietre

Cazul tinerei de 19 ani din Brăila care a murit la o lună după ce a născut va fi anchetat disciplinar, a anunțat președintele Colegiului Medicilor din România.

El nu a putut spune dacă s-a greşit sau nu în acest caz. O ambulanţă care transporta doi pacienţi la spital a fost atacată cu pietre, vineri noaptea, de mai mulţi protestatari revoltaţi de moartea tinerei.

Ministrul sănătăţii, Victor Costache, a făcut apel la calm şi promis o analiză imediată şi cu maximă seriozitate a acestui caz.

„Încă o dată transmit părerile de rău şi empatia faţă de suferinţa familiei, dar rog pe toţi cei implicaţi, inclusiv mass-media, să păstrăm calmul asupra acestei tragedii până la aflarea adevărului. Nu este normal ca puţinii profesionişti pe care îi mai avem în ţară, atât medici, cât şi asistente medicale sau personal din cadrul ambulanţei să fie atacaţi”, a declarat Victor Costache.