Ancelotti, antrenor la Chelsea

Ancelotti, antrenor la Chelsea

Fostul antrenor al lui AC Milan, Carlo Ancelotti, a fost numit în funcţia de antrenor al echipei Chelsea Londra, cu care a semnat un contract pe o perioadă de trei ani.

În vârstă de 49 de ani, Carlo Ancelotti şi-a încheiat conturile cu AC Milan după opt ani în care a scris istorie la gruparea „rossonero”, câştigând de două ori Liga Campionilor, un titlu şi o Cupă a Italiei. În sezonul 2008-09, echipa milaneză a încheiat pe locul trei în Serie A.

El îl va înlocui pe banca tehnică a formaţiei londoneze pe selecţionerul Rusiei, olandezul Guus Hiddink, care câştigat, ieri, singurul trofeu al clubului de pe Stanford Bridge în acest sezon - Cupa Angliei.

"Carlo a fost cel mai bun candidat pentru post", se preciza într-un comunicat al clubului Chelsea Londra. "El a dovedit, pe termen lung, că are abilitatea de a construi echipe care s-au luptat şi au avut succes atât în competiţiile interne cât şi în cele europene", a adăugat gruparea londoneză. Salariu uriaş

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă cei opt ani petrecuţi pe San Siro, Ancelotti, care va avea un salariu de aproape 7,4 milioane de euro pe sezon la Chelsea, a mai condus şi alte trei echipe italiene: Reggiana, Parma şi Juventus. Ca jucător, Ancelotti a câştigat două titluri de campioan al Italiei şi două Cupe ale Campionilor cu AC Milan.

Chelsea a încheiat sezonul competiţional pe locul trei în Premier League, a atins faza semifinalelor în Liga Campionilor, pierzând calificarea în finala competiţiei în ultimul minut de joc, şi a câştigat Cupa Angliei, în urma victoriei de ieri, scor 2-1, în faţa lui Everton. Carlo Ancelotti devine al cincelea antrenor al lui Chelsea în mai puţin de doi ani de zile, după ce Jose Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari şi Guus Hiddink au părăsit, pe rând, clubul condus de Roman Abramovici.