Evenimentul Zilei > Actualitate > Analiză MAI. RECORD de amenzi: 100 de milioane de lei într-o lună
Analiză MAI. RECORD de amenzi: 100 de milioane de lei într-o lună

Analiză MAI. RECORD de amenzi: 100 de milioane de lei într-o lună

În cadrul unei ședințe operative, condusă de ministrul Petre Tobă, de evaluare a activității structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), s-a făcut un bilanț al activităților derulate de Poliția Română, IGSU, Poliția de Frontieră, IGI, Jandarmeria Română. Din analiza MAI reiese că, numai în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016 au fost aplicate amenzi de peste 100 de milioane de lei.

La sediul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Petre Tobă a condus, luni, o ședință operativă de evaluare a modului de îndeplinire a obiectivelor și priorităților care decurg din Programul de guvernare, Strategia Națională de Apărare, Strategia Națională de Ordine Publică și celelalte strategii sectoriale, din domeniul Ministerului Afacerilor Interne.

MAI precizează că unul dintre obiectivele principale a fost creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, în perioada decembrie 2015-ianuarie 2016 . Atunci, a fost pus în practică Planul de măsuri Sărbători de iarnă în siguranță, în toată această perioadă nefiind înregistrate evenimente deosebite, fiind asigurat cel mai înalt climat de siguranță și securitate din ultimii 5 ani.

Acțiunea derulată la nivel național s-a concretizat în intervenția la peste 113.000 de evenimente în domeniul ordinii publice, întocmirea a  aproximativ 23.300 dosare penale și aplicarea a peste 400.000 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor depășind 100 de milioane de lei.

În domeniul situațiilor de urgență au avut loc peste 79.000 de intervenții la incendii, descarcerări, intervenții medicale de urgență, fiind salvate 1.128 de persoane.

Referitor la monitorizarea acestui obiectiv principal al MAI, ministrul afacerilor interne a anunțat că până la sfârșitul acestei luni va avea loc o nouă evaluare a situației operative la nivel național, din punct de vedere al creșterii gradului de siguranță al cetățeanului.