Amplă operațiune în București, astăzi. La ce ore trebuie să evitați aceste zone

Începând de duminică va începe un nou proces de dezinsecție, într-un București care se află de la finalul primăverii sub asaltul nemilos al țânțarilor.

În București va fi demarat un nou proces de dezinsecție, el de-al șaselea, scopul fiind acela de-a elimina cât mai mulți țânțari. Insecte care au dat mari bătăi de cap locuitorilor Capitalei și în acest sezon.

Dezinsecția va avea loc zilnic, între orele 21.30 și 5.30. Care sunt zonele acoperite

Desfăşurată prin Compania Municipală Eco Igienizare, activitatea de dezinsecţie se va efectua zilnic, în intervalul orar 21,30 - 5,30 şi va acoperi următoarele zone:

* Sectorul 1 - 1.264 de străzi, 27 de parcuri, nouă baze sportive, 21 de unităţi militare, 10 cimitire, 17 spitale, trei complexuri studenţeşti, două locaţii ale TVR, Grădina Zoologică;

* Sectorul 2 - 1.026 de străzi, 38 de parcuri, două baze sportive, trei unităţi militare, şapte cimitire, 13 spitale;

* Sectorul 3 - 768 de străzi, opt parcuri, şase baze sportive, trei cimitire, trei spitale, un complex studenţesc, o unitate militară;

* Sectorul 4 - 643 de străzi, şase parcuri, o bază sportivă, opt unităţi militare, şapte cimitire, nouă spitale;

* Sectorul 5 - 1.002 de străzi, 11 parcuri, cinci baze sportive, 20 de unităţi militare, nouă cimitire, trei spitale;

* Sectorul 6 - 657 de străzi, 16 parcuri, o bază sportivă, 20 de unităţi militare, 10 cimitire, un spital.

Care sunt resursele ce sunt aruncate în luptă de compania care se ocupă de dezinsecție

Operatorii CMEIB S.A. acţionează cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) şi cu şase autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger, substanţa folosită fiind insecticidul MICROSIN.

„Se vor aplica pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii”

„Tratamentele de combatere a ţânţarilor adulţi se realizează de la periferia Capitalei către interiorul oraşului şi se vor aplica pe spaţiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spaţiile verzi din zonele rezidenţiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalităţii, precum şi pe spaţiile verzi ale instituţiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţă etc.), a precizat PMB.

Tratamentul precedent s-a desfăşurat pe durata a nouă zile operaţionale, în perioada 21-30 iulie, conform Agerpres.