Evenimentul Zilei > Actualitate > AMOR INTERZIS. Profa de Franceză se iubea cu un elev de clasa a X-a
AMOR INTERZIS. Profa de Franceză se iubea cu un elev de clasa a X-a

AMOR INTERZIS. Profa de Franceză se iubea cu un elev de clasa a X-a

Dragostea nu ține cont de vârstă și de conveniențele sociale, așa au gândit o profesoară și elevul ei, adolescent, care și-au oficializat relația pe Facebook. Dezvăluirea a pus pe jar întreaga comunitate dintr-un mic orășel din Timiș.

La Făget, profesoara de Limba Francează de la Liceul TeoreticTraian Vuia”, care nu a împlinit încă 30 de ani, trăiește o mare poveste de amor cu unul din elevii ei, în vârstă de 16 ani, elev în clasa a X-a la profilul matematică-informatică. Se pare că cei doi s-au îndrăgostit în urmă cu câteva săptămâni. Elevii povestesc că deși în incinta școlii cei doi păstrau distanța, deseori au fost văzuți plimbându-se de mână prin oraș.

După ce fotografii cu cei doi înlănțuiți au apărut pe Facebook, cu comentariile și încurajările de rigoare, direcțiunea unității școlare s-a sesizat. Conducerea şcolii avertizând-o pe profesoară să înceteze orice fel de relaţie cu elevul minor. ”Promisiunea doamnei profesoare a fost că va înceta această relaţie, sperăm că se va ţine de cuvânt, altfel vom lua măsuri. Se poate ajunge, depinde de cum reacţionează, se poate ajunge şi la sancţiuni grave. El este un elev slăbuţ, clasa este în general mediocră, greutăţi din partea lui nu am avut în ceea ce priveşte comportamentul. Nu ştiu dacă un elev, la 16 ani, are un discernământ extraordinar. Un profesor, chiar tânăr la 20 şi ceva de ani, ştie că relaţiile nu pot exista în această condiţie. Ca mamă, nu cred că există părinte care să fie de acord cu o asemenea relaţie”, a declarat pentru Cetăţeanul.ro, Delia Bulgar, director adjunct al Liceului Teoretic „Traian Vuia” Făget.

Acum dăscălița susține că relația a încetat. Ea a declarant, pentru aceeași sursă că relația nu a avansat, dar că a rămas în relațiid e prietenie cu elevul său. ”Mi-am dat seama în timp că nu este deloc bine să am o relaţie altfel decât profesională cu el. Nu ştiu unde s-a realizat schimbarea (dintre o relaţie profesor-elev într-una de dragoste, n.r.) dar am pus capăt. Nu este bine pentru statutul meu de profesoară această situaţie. Nu m-am gândit că o să am probleme”, a declarat Alexandra Minescu, profesoara de franceză, citată de Cetățeanul.ro. ( Sursa foto: Cetățeanul.ro / Facebook)