Americanii recuperează handicapul militar. E vorba de un domeniu cheie

Încăpățânarea cu care Trump s=a bătut pentru a restitui SUA poziția de primî putere militară a lumii începe să dea roade. Armata americană a anunțat că începe să echipeze cu rachete hipersonice o primă unitate.

Americanii recuperează handicapul militar. În circa 200 de zile, armata SUA  va dota  o primă unitate  cu arme hipersonice.

Potrivit generalului Neil Thurgood directorul Oficiului pentru Capacități și Tehnologii Critice (RCTO), armata a început deja să trimită echipamentele necesare pentru programul de antrenament.

Pericol uriaș, apare încă o pandemie? Moartea survine în câteva ore

Armata și marina SUA au lucrat împreună cu industria de apărare la acestprogram de rachete hipersonice.

S-au făcut, de asemenea, eforturi susținute de a dezvolta o linie de producție pentru lansatoarele, camioanele și remorcile necesare.  S-a înființat, de asemenea.  un centru de  de comandă și control pentru  o baterie cu arme hipersonice la sol.

Americanii recuperează handicapul militar în ce privește rachetele hipersonice

"Până în septembrie, toate echipamentele de care are nevoie, inclusiv cele pentru instruire, vor fi livrate unității", a declarat Thurgood într-un interviu acordat pe 8 februarie.

Până atunci, armata va trebui să construiască de la zero un Tel (Transporter Erector Launcher) capabil să transporte două rachete în același timp.

Secretele Mossadului. Cum i-au dus de nas agenții Israelului pe iranieni

Prima baterie de rachete hipersonice urmează, însă,  să devină funcționalîă abia în  2023 conform unor estimări optimiste. Într-devăr, lucrurile nu sunt deloc simple. iar experții au mult de muncă.

Odată ce unitatea deține echipamentul de care are nevoie, va începe pregătirea propriu-zisă.

Apoi se va trece la  testarea zborului. Au fost, de altfel, planificate trei teste de zbor pentru anul în curs. Testele din al patrulea trimestru al anului fiscal 2022 și din al doilea trimestru al anului 2023 au fost, de asemenea, incluse în foaia de parcurs. Primul test al C-Hgb a avut loc în martie 2020, când o rachetă a fost lansată din Pacific Missile Range Facility din Kauai, Hawaii, și a atins ținta cu o precizie de centimetri.

Singurul element care nu va fi livrat unității până în 2023 sunt focoasele. .

Rachetele hipersonice sunt capabile să zboare la viteze care depășesc Mach 5. Cu alte cuvine, de cinci ori viteza sunetului . Mai mult, sunt capabile să manevreze și să schimbe cursul, variind altitudinea și azimutul. Această capacitate face mult mai dificilă detectarea și interceptarea lor.

Departamentul Apărării SUA a dezvoltat sistemul C-Hgb în mod expres pentru a fi baza sistemelor hipersonice ale Marinei și Armatei.

Testul din martie a marcat un pas important  pentru SUA în această cursă. Rusia este, deocamdată, singura țară care desfășoară un astfel de  sistem de  Kh-47M2 Kinzhal. Și china este, în acest moment, mai avansată decât SUA.

SUA fac mari eforturi să acopere decalajul care le separă de adversarii lor în domeniul hipersonic. notează ziarul italian Il Giornale.

Descoperire crucială a savanților maghiari. Istoria României se va rescrie