Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu (51 de ani), își amenința partenerii de afaceri cu influența sa de parlamentar, membru în partidul de la putere, pentru a încheia contracte favorabile. Detalii inedite apar în rechizitoriul prin care deputatul, alintat de presa argeşeană „Berlusconi de Piteşti”, a fost trimis în judecată pentru efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, și dare de mită. Concret, Rădulescu era simultan parlamentar şi director-general la firma sa, Concordia Con. Probele principale ale procurorilor DNA sunt mai multe denunţuri ale unor afacerişti şi stenogramele discuţiilor telefonice.

Denunțul

Unul dintre cei ameninţaţi, Marian Adam, angajat al lanţului de magazine Dedeman, s-a dus la DNA şi a povestit cum i-a cerut Rădulescu să-i asfalteze supermarketul din Piteşti. El a semnat contractul după ce a fost ameninţat repetat. „Dacă ați fi încercat să nu faceți lucrarea cu mine, v-aș fi blocat toată activitatea pentru că noi suntem la putere. Vă trimiteam permanent controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiară, vă blocam și la primărie, până vă blocam total activitatea”, i-a transmis Rădulescu.

Marian Adam l-a anunţat pe partenerul cu care trebuia să facă iniţial lucrarea că totul a picat. „Ăăă…Din dispoziții superioare de partid și de stat… am o firmă cu dedicație pe asfalt, începând de acu, o oră…. Adică n-am de ales și tre’ să …fac asfaltu’ cu o firmă cu dedicație de pe plan local”, spunea directorul.

Un alt afacerist, Mădălin- Marian Stan, partener al firmei Romastrade într-un contract din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, a povestit cum a fost ameninţat de deputat.

30 de milioane de lei

Ţinta lui Rădulescu era să primească o parte din lucrările subcontractate. „Am fost surprins să constat agresivitatea cu care Rădulescu Cătălin a pornit discuţia, spunând că, citez din memorie: «Noi suntem la putere și trebuie să luăm un contract de 30 de milioane de lei». Repet, am fost surprins de agresivitatea lui Rădulescu Cătălin şi i-am spus că nu este cazul să fim agresivi unii cu alţii pentru că intenţia Romstrade era să dea în subantrepriză o parte din lucrări”, a povestit acesta la DNA.

Rădulescu i-a trimis mai multe SMS-uri agramate lui Stan, în care îl avertiza să nu-l scoată din „schemă”. „Daca ma încurci cu lic de infrastr urbană la PIT cu noi ai terminat si o sa mai faci p… lucrări in România pt asta e prea de tot”.

„Nu sunt director, mă ia ăștia de la ANI”

Potrivit stenogramelor DNA, Cătălin Rădulescu ştia că se află în incompatibilitate. Unii parteneri de afaceri nici nu mai ştiau cum să-l salute.

Interlocutor: Da, domn, director!?

Cătălin Rădulescu: Bă, nu sunt director eu, în primu’ rând

Interlocutor: Da, domnu’ deputat. Mă scuzaţi.

Rădulescu: Mulţumesc frumos, că credeam că am ajuns director şi ăştia de la ANI d-abia aşteaptă.

Interlocutor: Mă scuzaţi, domnu’ deputat.

Rădulescu: Am ajuns director din nou.

Interlocutor: Ha, ha, ha.

Rădulescu: Nu sunt director, tati. Procurorii DNA au explicat că în actele firmei, în funcţia de director general al firmei Concordia Con.Strade era pus, de formă, fratele deputatului, Cornelu-Vicențiu Rădulescu.

În discuţiile telefonice cu parlamentarul, fratele se comporta ca un subordonat: „Ne-a trimis Dejescu contractul de asistență juridică în dosarele cu ICSH și ITM, trebuie semnat până mâine, ora 12.00. Ce fac?”.

Deputatul: „Sună-l acum pe Cornel și întreabă- l dacă a semnat aseară cele două mandate, dacă nu să se ducă până la 11, la avocați, să le semneze și ștampileze. Dă-mi mesaj să-mi spui”.

Fratele: „Atunci te pun în legătură cu el, ca să mergi. Că tu trebuie să preiei Concordia, nu ei”.


În rarele momente în care nu era în Parlament sau nu se ocupa de afaceri, Cătălin Rădulescu era cu teamă de ANI

DNA: „Se lăuda cu influența politică de câte ori avea ocazia”

Procurorii DNA arată că deputatul Cătălin Rădulescu se lăuda cu relațiile și cu influenţa sa politică, ori de câte ori avea ocazia. Pe 17 decembrie 2013, el l-a sunat pe Ştefan Neaga, preşedintele CNANDR.

Cătălin Rădulescu: Deputat… Cătălin Rădulescu sunt. Salut.

Ștefan Neaga: Vă salut.

Rădulescu: Cam răguşit, că sunt un pic răcit.

Neaga: Eu sunt prins într-o şedinţă.

Rădulescu: Am înţeles. …Sunt cu Dan, cu Şova acum, chiar e la microfon la Parlament şi mi-a zis ca mâine să fac plângere la Corpul de Control al ministrului, direct la el, pentru că nu s-a rezolvat situaţia asta nici până acum.

Neaga: Nu s-a rezolvat, pentru că e în procedură.

Rădulescu: Nu.

Neaga: Nu s-a rezolvat, pentru că e în procedură, de aia nu s-a rezolvat.

Rădulescu: Eu de asta v-am sunat, ca să vă zic că…

Neaga: Nicio problemă. Nicio problemă. Da’ este în procedură. …

Neaga: Da, da, da. Nu vă faceţi probleme. Aşa cum am vorbit.

Rădulescu: Mă ţineţi şi pe mine la curent, da?

Neaga: Da, da, da. Sigur că da.