Ameninţări grave la adresa NATO! Omul lui Vladimir Putin s-a dezlănţuit. Ţara care se pregăteşte de război

Ameninţări grave la adresa NATO! Omul lui Vladimir Putin s-a dezlănţuit. Ţara care se pregăteşte de război Sursă: Bumbleedee | Dreamstime.com

Belarus va desfășura mai multe trupe speciale în zonele de graniță cu Ucraina, a decis Aleksandr Lukaşenko. Anunțul a fost făcut la scurtă vreme după ce același Lukașenko a anunțat că Rusia va oferi sprijin Minsk-ului pentru a produce rachete de tip Iskander. Belarus este un aliat apropiat al Moscovei, care a permis trupelor ruse să atace Ucraina de pe teritoriul său.

Forțele armate din Belarus au anunțat că vor desfăşura mai multe trupe de operaţiuni speciale în trei zone din apropierea graniţei sale de sud cu Ucraina. Anunțul a fost făcut la scurtă vreme după Aleksandr Lukaşenko a evidenţiat rolul rachetelor de producţie rusească în consolidarea apărării ţării, după cum relatează Reuters.

Considerat un aliat apropiat al Rusiei, președintele din Belarus a declarat în luna martie că forţele sale armate nu iau parte la războiul declanșat de Rusia în Ucraina. În schimb, Belarus a servit ca bază de lansare a atacurilor pe care Rusia le-a declanșat în Ucraina. Mai mult, trupele rusești care au pierdut luptele din jurul Kievului au fost trimise spre refacere tot în Belarus.

Sursa: ZDG.md

Minskul acuză amenințările NATO

Pe de altă parte, Minskul a acuzat timp de mai multe luni că ţările NATO concentrează soldaţi la graniţele sale. Lukașenko dă ca exemplu Polonia, Lituania şi Letonia, membre ale Alianţei, în care au fost desfășurate forțe militare ale NATO. În acest context, Belarus intenționează să-și sporească numărul exercițiilor militare ca răspuns.

Ne puteți urmări și pe Google News

„SUA şi aliaţii lor continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele Republicii Belarus. (…) Grupurile deja existente au crescut de peste două ori în ultimele şase luni, în cantitate şi calitate”, a declarat şeful Statului Major, Viktor Gulevici.

În acest context, Belarus intenționează să desfășoare unităţi de apărare aeriană, de artilerie şi de rachete pentru exerciţii în vest, a mai spus Gulevici.

Sursa foto. Wikipedia

Minsk își dorește rachete de tip Iskander

Declarațiile oficialilor militari de la Minsk vin după ce Alexandr Lukașenko a anunțat că Rusia a fost de acord să ajute Minskul să producă rachete similare cu Iskander. Aceste rachete au fost folosite de Rusia în Ucraina. Alexandr Lukașenko a precizat că îşi doreşte ca Belarusul să continue să folosească sisteme de rachete sol-aer S-400 şi S-300 de producţie rusească.

„Suntem realişti. Înţelegem că nu vom putea învinge NATO într-un război. Dar putem produce daune, în special acelor teritorii de unde ei ne vor ataca”, a declarat Lukașenko.

Iskander este un sistem de rachete balistice mobile – denumite SS-26 Stone de către NATO – care a înlocuit rachetele sovietice de tip Scud. Cele două rachete ale sistemului au o rază de până la 500 de kilometri şi pot purta atât ogive convenţionale, cât şi focoase nucleare