Amenințări cu moartea între interlopi. Supararea vine de la maneaua „să dispară indienii“

Amenințări cu moartea între interlopi. Supararea vine de la maneaua „să dispară indienii“

Abia eliberat din arest preventiv, interlopul Jean Mărăraş, din aşa-numitul clan Vandam l-a amenințat cu moartea pe Petronel Corduneanu, membru al clanului rival. Mărăraș se află sub control judiciar.

După 24 de ore de arest preventiv, interlopul ieşean Jean Mărăraş, zis Brăi­leanu, exponent al unui clan interlop din oraş, a fost eliberat din arest. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au decis ca acesta să fie cercetat sub control judiciar, Jean având mai multe interdicţii pentru perioada următoare, printre care şi cea de a mai folosi arme.

Fiind recidivist şi judecat şi în alte dosar, Jean Mărăraş speră să fie achitat în acest dosar, deschis ca urmare a unei plângeri depuse de Petronel Corduneanu, fratele lui Costel Corduneanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Avem încredere că acest dosar va fi soluţionat într-un timp cât mai scurt, prin emiterea unei soluţii prin care să se reafirme injusteţea acuzaţiilor actuale“, a spus Cristian Curcă, avocatul lui Jean Mărăraş, citat de ziaruldeiasi.ro.

Mărăraş, un tânăr de doar 21 de ani dar extrem de violent, este acuzat oficial de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Procurorii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere, dar au audiat şi mai mulţi angajaţi ai biroului notarial în care a avut loc scandalul: Coste&Asociaţii, în Târgu Cucu.

Audiat ca martor a fost şi Răzvan Costin, la care Jean Mărăraş şi mai multe rude de-ale sale merseseră atunci pentru o tranzacţie imobiliară, alături de patronului unui amanet. La notariat se afla şi Petronel Corduneanu, între el şi un apropiat de-al lui Mărăraş izbucnind un conflict verbal. Cel din urmă a intervenint şi l-a ameninţat cu moartea pe Petronel Corduneanu.

„Angajaţii biroului notarial au solicitat sprijinul firmei specializate de pază, acţionând butonul de panică. După ce alarma acustică a fost declanşată, numiţii Mărăraş Jean, Constantin Narcis, Constantin Claudiu şi Spătaru Anton-Vlăduţ au ieşit din biroul notarial, însă numitul Mărăraş Jean a continuat să adopte un comportament agresiv şi să adreseze injurii şi expresii jignitoare, în timp ce se afla în faţă sediului biroului notarial şi pe strada Tg. Cucu“, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conflictul dintre Mărăraş şi Petronel Corduneanu e mai vechi şi a izbucnit acum aproape un an, când Jean s-a filmat ameninţându-l pe Costel Corduneanu.

„Mă jur pe mormântul lui tăticul meu. De nu o să vezi istorie, care n-ai văzut în viaţa ta Costele, cât de avioane te dai tu şi vorbeşti de avioane. De nu o ieşi crimă în mijlocul străzii, de nu s-o da la Iaşi mandate de 25 de ani să mă scuipi tu pe mine în gură“, spunea, atunci, Jean Mărăraş.

Supărarea sa împotriva clanului Cordunenau a fost o manea cântată de Florin Salam care conţine şi versurile „să dispară indienii“, cu referire la etnia romă.