Evenimentul Zilei > Social > Amenințări cu cuțitul în parcul Izvor din București. Mai mulți adolescenți au fost arestați pentru că agresau copii
Amenințări cu cuțitul în parcul Izvor din București. Mai mulți adolescenți au fost arestați pentru că agresau copii

Amenințări cu cuțitul în parcul Izvor din București. Mai mulți adolescenți au fost arestați pentru că agresau copii

Mai mulți copii au trăit clipe de coșmar în parcul Izvor din București, după ce un adolescent înarmat cu un cuțit a început să-i amenințe, însoțit fiind de alți doi agresori neînarmați. Din fericire, agenții de la Poliția Locală au intervenit la locul incidentului, arestându-i pe cei trei tineri.

Poliția Locală transmite că ieri, 17 iunie, în jurul orei 18:00, un adolescent a fost văzut de agenții de poliție în timp ce amenința cu un cuțit mai mulți copii din parcul Izvor din Capitală.

Caz de delicvență juvenilă în parcul Izvor din București

„Un minor înarmat cu un briceag a fost depistat de un echipaj al Poliției Locale a Municipiului București, ieri, într-un parc din centrul Bucureștiului. Băiatul ar fi folosit arma că să amenințe alți copii.

Incidentul s-a petrecut puțin după ora 18:00, când polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au fost sesizați de mai mulți copii care se jucau în Parcul Izvor din Capitală, cum că un grup de băieți îi amenință cu bătaia. Mai mult, ca să îi intimideze, unul dintre agresori ar fi scos și un cuțit”, declară Poliția Locală.

Polițiștii au identificat trei agresori

Cazul a fost preluat de Poliția Națională, care va dispune anchetarea celor trei adolescenți agresori, cu vârste cuprinse între 12-13 ani. Doar unul dintre cei trei fost prins având în posesie un briceag.

„Pe baza semnalmentelor oferite, polițiștii locali ai Serviciului Ordine și Liniște Publică din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au reușit, în numai câteva minute, depistarea agresorilor: trei băieți minori cu vârste cuprinse între 12 și 13 ani. Conduși la sediul D.G.P.L.C.M.B. pentru identificare, polițiștii locali au descoperit – cu ocazia controlului corporal sumar – că unul dintre minori avea asupra să un briceag.

În urma incidentului, polițiștii locali au luat legătură cu familiile tuturor minorilor implicați, părinții a doi copii agresați, anunțând deja că vor depune plângere. După întocmirea actelor procedurale, cazul a fost preluat de Poliția Națională în vederea continuării cercetărilor”, au mai adăugat autoritățile locale.

Incident grav. Un elev din Argeș și-a înjunghiat colegul de școală pe terenul de sport

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş anunță că incidentul s-a petrecut pe 6 iunie, după ce minorii ar fi avut un conflict.

„În ziua de 6 iunie, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au fost sesizaţi direct, de către reprezentantul unei şcoli gimnaziale din localitatea Bascov, despre faptul că, pe terenul de sport al şcolii, doi minori ar fi avut o stare conflictuală, în urma căreia unul dintre ei l-ar fi tăiat pe celălalt, cu un obiect tăietor-înţepător, la picior.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, care au constatat că cele sesizate se confirmă, minorul agresat, în vârstă de 14 ani, fiind găsit în stare de conştienţă, cu o plagă la nivelul piciorului stâng”, informează comunicatul celor de la IPJ Argeș.

Elevul de 14 ani, rănit de colegul său, a fost transportat la spital, iar agresorul a fost dus la audieri, împreună cu aparținătorii săi legali, fiind sesizată și Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.