Adolescent bătut de o șoferiță în plină stradă. Poliția a deschis un dosar penal. Video

Adolescent bătut de o șoferiță în plină stradă. Poliția a deschis un dosar penal. Video Codul Rutier. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un puștan a fost bătut de o şoferiţă după ce a trecut strada printr-un loc nepermis. Incidentul s-a petrecut la Focșani, în județul Vrancea, după ce femeia era cât pe ce să-l accidenteze pe adolescent, în timp ce traversa. Incidentul a fost filmat de mai multe persoane care se aflau în zonă, iar imaginile au apărut în spațiul public.

Incidentul s-a petrecut miercuri, 25 mai 2022, în jurul orei 13.10, pe o stradă din municipiul Focșani. Adolescentul, ar fi trecut printr-un loc nepermis, fără să se asigure și era cât pe ce să fie lovit de mașina condusă e o femeie în vârstă de 40 de ani. Aceasta a avut prezență de spirit și a frânat brusc, la timp pentru ca băiatul să nu fie rănit.

În stare de șoc, după ce tocmai a evitat o tragedie, femeia a oprit mașina, a coborât și a început să-l lovească pe adolescent. Conform poliției, acesta nu a ripostat, astfel că lucrurile nu au degenerat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mulți martori, între care și colegi ai adolescentului au filmat incidentul cu telefoanele mobile și au solicitat intervenția poliției, la numărul de urgență 112.

sursa foto: Ziarul de Vrancea

Scandalul a ajuns în media

În clipul video se observă cum, mai întâi, femeia îi spune adolescentului să-și ceară scuze, în vreme ce încearcă să-l lovească. Cum acesta îi blochează brațele și o imobilizează, femeia continuă dea cu picioarele. Așa cum se întâmplă în astfel de cazuri, imaginile cu acest scandal au ajuns rapid în spațiul public, fiind postate pe rețelele de socializare. Clipul a circulat pe Facebook însoțit de un comentariu dezmințit, ulterior, de reprezentanții Poliției.

„Astazi pe strada Cotești Focșani, doamna, soția unui polițist, a lovit un elev cu pretextul că nu a traversat strada pe trecerea de pietoni”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Reprezentații IPJ Vrancea, au precizat că șoferița implicată nu este soția vreunui polițist, așa cum s-a vehiculat: „Doamna din imagini NU este soția vreunui polițist, așa cum s-a vehiculat într-o postare pe o rețea de socializare”.

Poliția a declanșat o anchetă în acest caz

În urma sesizării incidentului la numărul de urgență 112, la locul incidentului a ajuns și un echipaj de poliție care i-a audiat pe cei implicați în această dispută. În acest caz au fost inițiate cercetări într-un dosar penal privind infracțiuni de lovire și alte violențe.

„Ieri (25 mai 2022 – n. red.), polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru lovire sau alte violențe. Sesizarea cu privire la eveniment a fost primită ieri, 25 mai, în jurul orei 13.10, prin apel 112.

Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului, pe o stradă din municipiu, a identificat la scurt timp femeia, în vârstă de aproximativ 40 de ani care ar fi exercitat acte de violență asupra unui minor, de 17 ani, în urma unui schimb de replici cauzate de faptul că minorul ar fi traversat printr-un loc nepermis și i-ar fi adresat injurii acesteia”, se arată într-un comunicat emis de Poliția din Vrancea.

Mesajul polițiștilor pentru cetățeni

Conform sursei citate, în acest caz au fost sesizați și reprezentanții DGASPC Vrancea care vor stabili care este situația adolescentului. Comunicatul Poliției insistă asupra abordării pașnice a unor situații similare.

„Pe această cale, recomandăm cetățenilor să nu încurajeze violenţa şi injuriile. Acestea sunt cauze care duc la declanşarea unor conflicte care pot degenera în violenţe. Un limbaj controlat, fără jigniri, previne adesea escaladarea conflictelor;

Nu adoptaţi o atitudine agresivă, nu încurajaţi şi mai ales, nu participaţi la manifestări agresive stradale: bătăi, insulte sau alte tipuri de agresiuni! Sesizați poliția imediat prin apel 112 și nu vă faceţi singuri «dreptate» prin acte de violență. Aceste gesturi pot avea uneori consecinţe nebănuite!”, concluzionează polițiștii, conform publicației Ziarul de Vrancea.