Amenințare teroristă la Roma. Ambasada Israelului a fost închisă

Amenințare teroristă la Roma. Ambasada Israelului a fost închisă Atacul de la consulatul din Damasc Sursa foto: X (Twitter)

Amenințare teroristă la Roma, la ambasada statuluI Israel, în contextul atacului de la consulatul iranian din Damasc, Siria. Sediul diplomatic al statului evreu, din capitala Italiei a fost închis.

 

Ambasada Israelului la Roma s-ar număra printre cele 28 de sedii diplomatice închise de teama unor represiuni ale Iranului. Oficialii de la Teheran au amenințat cu riposta după atacul în care a fost ucis generalul Mohammad Reza Zahedi.

Amenințare teroristă la ambasada Israelului

Ambasada Israelului la Roma a fost închisă, alături de alte 27 de sedii diplomatice israeliene, de teama unor represalii din partea Iranului. Este vorba despre o amenințare teroristă, în urma atacului (nerevendicat oficial de statul evreu) care a lovit consulatul Teheranului din Damasc, în Siria. În urma acestui incident a fost ucis generalul Mohammad Reza Zahedi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sediul Ambasadei Israelului din Roma se află pe Via Michele Mercati, lângă Villa Borghese, la Roma.

Publicația „The Times of Israel” a anunțat că Israelul a decis să închidă vineri, 5 aprilie, 28 de ambasade în întreaga lume. Este o măsură de precauție  de pentru a evita o amenințare teroristă.

Atacul împotriva Iranului la Damasc

Avioane de război israeliene au distrus o clădire a consulatului iranian din Damasc, la începutul acestei luni.  De aici și precauția față de o posibilă amenințare teroristă. În atac au fost ucise șapte persoane între care și doi generali, conform autorităților de la Teheran. Unul dintre aceștia a fost generalul Mohammad Reza Zahedi, care a condus forța de elită Quds în Liban și Siria până în 2016.

A mai fost ucis și adjunctul lui Zahedi, generalul Mohammad Hadi Hajriahimi, dar și alți cinci ofițeri. De asemenea, a murit și un membru al organizației teroriste Hezbollah, Hussein Youssef, după cum a declarat un oficial al grupului militant pentru Associated Press.

Ambasadorul Iranului, Hossein Akbari, a promis răzbunare „de aceeași magnitudine și duritate” pentru atac. Iar observatorii internaționali s-au arătat îngrijorați că acest atac ar putea duce la escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu.

Reprezentanții Israelului au declarat că nu comentează atacul din Siria.

Israelul precaut față de noua amenințare teroristă

În acest context, armata israeliană a suspendat permisiile pentru soldați, pe fondul tensiunilor cu Iranul. Oficialii evrei sunt precauți față de această nouă amenințare teroristă. IDF a convocat mai mulți rezerviști pentru unitățile aeriene, de informații și de apărare civilă.

Teheranul a promis să răzbune moartea comandanților de rang înalt, uciși la Damasc în atacul asupra complexului ambasadei Iranului.

Deși nu a recunoscut atacul, premierul Benjamin Netanyahu a spus că acțiunile împotriva Iranului sunt în apărarea țării.

Posibilitatea ca Iranul să riposteze după crește riscul unui război extins în regiune. Dar surse iraniene susțin că răspunsul Teheranului va fi calibrat pentru a evita escaladarea. Israelul este pregătit pentru o amenințare teroristă.