Evenimentul Zilei > Politica > Amendamentul PSD pentru salvarea CEC a fost respins de putere. Ciolacu: Vânzarea companiilor românești, cea mai mare ticăloșie pusă la cale de Guvern
Amendamentul PSD pentru salvarea CEC a fost respins de putere. Ciolacu: Vânzarea companiilor românești, cea mai mare ticăloșie pusă la cale de Guvern

Amendamentul PSD pentru salvarea CEC a fost respins de putere. Ciolacu: Vânzarea companiilor românești, cea mai mare ticăloșie pusă la cale de Guvern

Amendamentul PSD pentru salvarea CEC a fost respins de putere. Marcel Ciolacu consideră că privatizarea celor mai importante companii de stat este o greșeală și că PSD va merge pe calea “patriotismului economic”. PSD va lupta pentru ca acestea să nu fie privatizate.
Marcel Ciolacu a propus ca statul să păstreze banca CEC și să o susțină cu 1,4 miliarde de lei, printr-un amendament la bugetul pe 2021.
Șeful PSD a folosit CEC drept simbol în ofensiva deschisă împotriva planului puterii de a privatiza cele mai importante companii de stat.
„Am venit cu o propunere, îmi pare rău că nu e aici domnul premier, dar sigur are probleme urgente. Urmează cea mai mare fraudă din România şi cea mai mare ticăloşie pe care o poate să o facă o coaliţie pierzătoare în timpul unei crize economice – aceea de a vinde bunul nostru, al fostelor şi viitoarelor generaţii. Aici o să mă refer astăzi numai la CEC şi am să vă propun un amendament pe care nu o să îl votaţi şi o să vindeţi CEC, dar reţineţi ziua de astăzi pentru că, dacă nu va trece acest amendament, CEC, ultima bancă a românilor pe care o găsiţi în ultimul cătun din această ţară, va fi vândută de domnul Cîţu ca să îşi acopere deficitul, la pachet cu Nuclear Electrica, cu Hidroelectrica, cu Aeroportul Otopeni”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu în plenul Parlamentului.

Împrumut pentru CEC Bank

Amendamentul propus de PSD la legea bugetului de stat, viza acordarea unui imprumut către CEC Bank, din partea Ministerului Finanțelor, pe o perioadă de 10 ani. Banii ar fi fost folosiți pentru salvarea

„După articolul 45 se autorizează Ministerul Finanţelor să acorde un împrumut subordonat către CEC Bank S.A., denumită în continuare CEC, în valoare de până la 1,4 miliarde lei, pe o perioadă dde 10 ani, prin bugetul Ministerului Finanţelor, de la o poziţie distinctă de la «Cheltuieli», din cadrul titlului 80 – «Împrumuturi în limita creditelor bugetare aprobate în bugetul de stat cu această destinaţie». Vă rog frumos să reţineţi această zi fiindcă urmează cea mai mare fraudă. E vorba de 10 miliarde euro, atât valorează aceste societăţi ale românilor şi au 36.000 de angajaţi”.

Camera Deputaţilor și Senatul continuă să voteze, în plenul reunit de marţi pe articole bugetul de stat şi amendamentele depuse la proiect. Votul final va fi dat tot astăzi.