Actorul George Clooney a primit titlul oficial de Amabasador Omega, prilej cu care a spus ca faimoasa companie elvetiana de ceasuri (fondata in 1848 si parte a grupului Swatch) l-a inspirat inca din adolescenta.

Aflat in vizita la Tokio, Clooney a povestit cum Omega, ceasul care l-a insotit si pe primul om pe Luna, a fost aproape intotdeauna parte din viata lui. „Imi amintesc foarte clar din adolescenta, in anii ‘60-’70, cand pentru mine si pentru prietenii mei totul se invartea in jurul calatoriei in spatiu”, a spus Clooney.

„Pe atunci obisnuiam sa luam ceasuri si sa desenam pe ele logoul Omega”. Clooney a avut adevaratul ceas in 1969, anul in care Neil Armstrong a aselenizat (la randu-i „insotit” de ceasul sau Omega). Pe-atunci, unchiul lui Clooney i-a facut cadou nepotului sau primul Omega adevarat.

Mai tarziu, cand Clooney a devenit ambasador al companiei, tatal lui a coborat din pod ceasul Omega pe care l-a purtat timp de 40 de ani si i l-a trimis fiului sau.

Clooney a devenit membru al familiei Omega, alaturandu-se astfel unei serii celebre, din care mai fac parte Nicole Kidman, Cindy Crawford, Michael Schumacher sau ultimul om care a pus piciorul pe Luna (cu misiunea Apolo 17 din 1972), Eugene Cernan.