Evenimentul Zilei > International > Ambasada Japoniei, scena unor imagini şocante. Autoincendiere de ultimă oră
Ambasada Japoniei, scena unor imagini şocante. Autoincendiere de ultimă oră

Ambasada Japoniei, scena unor imagini şocante. Autoincendiere de ultimă oră

Într-un vehicul parcat în faţa ambasadei Japoniei la Seul, un bărbat septuagenar şi-a dat foc ca semn de protest faţă de refuzul Seulului de a participa la un grup de arbitraj pentru soluţionarea conflictului comercial dintre Japonia şi Coreea de Sud.

Douăzeci de sticle cu gaz au fost găsite în maşina sa. Tatăl vitreg al septuagenarului a fost o victimă a muncii forţate în perioada ocupaţiei japoneze în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Recent, a izbucnit un important conflict cu caracter economic după ce Tokyo a înăsprit condiţiile de export pentru anumite materiale către Coreea de Sud.

Aceste restricţii se referă la produse chimice vitale pentru fabricarea de cipuri şi ecrane de smartphone-uri folosite de giganţii tehnologici sud-coreeni precum Samsung.

Tokyo invocă o „pierdere de încredere” faţă de Seul, acuzând ţara vecină că a gestionat defectuos materialele sensibile importate din Japonia.

Autorităţile japoneze l-au convocat vineri pe ambasadorul Coreii de Sud în Japonia pentru a protesta împotriva refuzului Seulului de a participa la un grup de arbitraj pentru a încerca soluţionarea conflictului.

Casa Albastră, preşedinţia sud-coreeană, a denunţat miercuri pe Twitter atrocităţile comise de Japonia în timpul războiului, comparând soarta victimelor coreene cu cea a lui Simon Wiesenthal, supravieţuitor austriac al Holocaustului, potrivit agerpres.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: