Douăzeci de sticle cu gaz au fost găsite în maşina sa. Tatăl vitreg al septuagenarului a fost o victimă a muncii forţate în perioada ocupaţiei japoneze în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Recent, a izbucnit un important conflict cu caracter economic după ce Tokyo a înăsprit condiţiile de export pentru anumite materiale către Coreea de Sud.

Aceste restricţii se referă la produse chimice vitale pentru fabricarea de cipuri şi ecrane de smartphone-uri folosite de giganţii tehnologici sud-coreeni precum Samsung.

Tokyo invocă o „pierdere de încredere” faţă de Seul, acuzând ţara vecină că a gestionat defectuos materialele sensibile importate din Japonia.

Autorităţile japoneze l-au convocat vineri pe ambasadorul Coreii de Sud în Japonia pentru a protesta împotriva refuzului Seulului de a participa la un grup de arbitraj pentru a încerca soluţionarea conflictului.

Casa Albastră, preşedinţia sud-coreeană, a denunţat miercuri pe Twitter atrocităţile comise de Japonia în timpul războiului, comparând soarta victimelor coreene cu cea a lui Simon Wiesenthal, supravieţuitor austriac al Holocaustului, potrivit agerpres.ro