O mare companie renunță la sistemul hibrid. Angajații vor lucra la birou, cinci zile pe săptămână
- Antonia Hendrik
- 18 septembrie 2024, 08:15
Amazon vrea să aducă personalul corporativ din nou la birou deoarece vrea să încheie politica de lucru hibridă. Schimbarea va intra în vigoare din ianuarie, a anunțat directorul executiv al Amazon, Andy Jassy, într-o notă adresată personalului.
Amazon renunță la sistemul hibrid
Așadar, Amazon a cerut angajaţilor corporativi să lucreze cinci zile pe săptămână de la birou, în loc de trei cum este în prezent, a transmis Andy Jassy. Este o decizie radicală revenirea la birou a lucrătorilor corporativi să fie la birou. Compania le acordă angajaţilor timp până pe data de 2 ianuarie, după care vor fi nevoiți să adere la noua politică a companiei.
De asemenea, Amazon intenţionează să-şi simplifice structura corporativă, având mai puţini manageri, pentru „a elimina straturi şi aplatiza organizaţiile”, a mai anunțat Andy Jassy.
Jassy este cunoscut ca un sceptic în ceea ce privește munca de la distanță. Mai trebuie amintit că personalul de la sediul din Seattle a organizat un protest anul trecut, deoarece compania a înăsprit indemnizația de muncă la distanță. Ulterior, Amazon l-a concediat pe organizatorul protestului.
Aceste schimbări pot reduce locurile de muncă
Pe lângă revenirea la birou cinci zile pe săptămână, Amazon a spus că va pune capăt operațiunilor de lucru în SUA, deși va continua în cea mai mare parte a Europei. Compania a spus că personalul poate lucra în continuare de acasă în situații speciale, cum ar fi un copil bolnav sau alte urgențe de familie.
Amazon, schimbare majoră. Sursa foto: Facebook
Amazon a mai anunțat că fiecare echipă îşi va revizui structura, iar multe funcții vor fi desființate deoarece nu mai sunt necesare. Compania şi-a crescut numărul de angajaţi pe parcursul pandemiei, înainte ca Jassy să preia conducerea. Numărul angajaţilor de la Amazon este de 1,53 milioane în al doilea trimestru, cu o creştere de doar 5% faţă de anul trecut.
Amazon vrea să anuleze munca de acasă
Jassy le-a scris angajaților că Amazon face aceste schimbări pentru a-şi consolida cultura corporativă și pentru a se asigura că angajații rămân agili. El le-a mai transmis că la Amazon a creat o „căsuţă poştală a birocraţiei”. Acesta vrea ca Amazon să funcţioneze ca cel mai mare startup din lume.
Mișcări precum cea de la Amazon vin cu consecințe, a explicat Prithwiraj Choudhury, profesor la Harvard care studiază munca de la distanță. Choudhury a spus că cercetările au arătat că, atunci când companiile retrag politicile flexibile de muncă, deseori pierd cei mai buni angajați. De asemenea, mai spune el, este o modalitate pentru companii de a-și reduce numărul de angajați fără concedieri.