Nana îşi aniversează cei 80 de ani (pe care îi va împlini pe 13 octombrie) printr-un turneu. Luni va susţine un spectacol la poalele dealului Acropole din Atena, locul  din care şi-a luat adio de la viaţa muzicală în 2008.

A luat decizia

Dar…”Acum şase ani, la teatrul Herodes Atticus Odeon, mi-am luat la revedere de la muzică. Era o vreme când simţeam că îmbătrânesc, că lumea căreia îi aparţineam dispăruse…Această decizie m-a costat scump”, a declarat  ea cotidianului Kathimerini. „Am trăit sentimente de disperare, de inutilitate”.  Retragerea de pe scenă, după 50 de ani de carieră, a îmbolnăvit-o fizic. 'Toată ziua mergeam la doctor, mă durea spatele”. Prin urmare, a luat decizia să plece în turneu, cu ocazia celei de-a 80-a aniversări. Turneul a început la sfârşitul lui 2013, în America de Sud, cu etape la Paris şi în Canada primăvara trecută, urmând să cuprindă alte circa 20 de concerte până în ianuarie 2015, în Franţa, Anglia şi Germania.

Aceleaşi note înalte

Singurul concert din această vară va avea loc luni, la teatrul antic de la poalele dealului Acropole. Nana Mouskouri va fi însoţită pe scenă de fiica ei, repertoriul cuprinzând piese greceşti, cântece clasice și de jazz. „Vocea îmbătrâneşte, ca faţa sau părul. Îşi pierde din prospeţime. A mea a trecut prin asta, însă a rămas sigură, iar eu iau aceleaşi note înalte ca altădată”, a declarat artista pentru revista To Vima.
Această artistă deosebită, care continuă să aibă fani în lumea întreagă, a debutat în anii 1950 interpretând îndeosebi din operele poeţilor greci, „puşi” pe muzică de Manos Hadjidakis. De-a lungul carierei a vândut 350 de milioane de discuri, imprimate în 12 limbi.