Alternativa la guvernare a lui Ciolacu: Soșoacă, AUR și PUSL

Alternativa la guvernare a lui Ciolacu: Soșoacă, AUR și PUSL Marcel Ciolacu. Sursă foto: Facebook

Marcel Ciolacu vrea să arate că poate juca rolul de președintele, invitând la aceeași masă figuri exotice, precum Diana Șoșoacă și George Simion. Într-o tentativă de a forța alegerile prezidențiale anticipate. Miza este suficient de mare întrucât această mișcare este riscantă din punct de vedere politic. Mai ales că Șoșoacă este respinsă chiar și de extremiștii europeni, iar Simion este cunoscut pentru pozițiile sale radicale.

Ce se poate vedea din toată această vânzoleală politică? Că alternativa la guvernare a PSD este formată din Soșoacă, AUR și PUSL. O fi bine, o fi rău, rămâne de văzut.

Proba neputinței lui Ciolacu

“În ziua în care absolvenții de liceu dau examenul maturității, premierul Ciolacu dă proba propriei neputințe politice. În spatele așa-ziselor consultări cu partidele, se ascund intențiile sale de a împinge țara spre alegeri prezidențiale anticipate”. Asta spunea un coleg de coaliție. O declarație care ne arată ruptura clară pe tema prezidențialelor.

Astăzi, liberalii, partenerii săi de guvernare, vor alegeri la termen, conform prevederilor constituționale. Chiar dacă la un moment dat au fost de acord cu prima variantă, acum s-au răzgândit. Așa că Ciolacu a ales calea consultărilor cu alte partide, încercând să dea impresia unui consens politic. Care nu există.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambiția de a ajunge la Cotroceni

În realitate, Ciolacu cheamă partidele să discute un non-sens constituțional. Constituția României stipulează clar că alegerile prezidențiale se organizează la termen. Lucrul acesta era clar din start, dar s-a mers pe ideea că dacă există o majoritate, trece orice idee jucăușă. Numai că majoritatea s-a destrămat.

Aceasta nu este doar o demonstrație de forță politică, ci și o tentativă riscantă, de desconsiderare a normelor democratice. În condițiile în care dialogul cu partenerii de guvernare pare să devină o sarcină din ce în ce mai dificilă, începe să arate ca un pariu “Totul sau Nimic”. Așa că s-a ales soluția unor consultări formale alte partide.

Campania de imagine a lui Marcel Ciolacu, mult prea evidentă

În loc să se concentreze pe soluții de guvernare și pe problemele reale ale țării, el își pune campania de imagine pe primul plan. Este o strategie greșită! Deficitul bugetar a ajuns la 3,4% din PIB, situația economică începe să se strângă, iar premierul preferă pozele pe stadion, la meciurile naționalei de fotbal a României.

Imaginea pe care o propagă la această oră Marcel Ciolacu este aceea că este foarte preocupat de propriile ambiții politice. Invocarea unor alegeri prezidențiale anticipate, în detrimentul respectării Constituției, și consultările formale cu partidele nu-l ajută în conturarea unui personaj credibil.

Revista presei