Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorgiu cere demisia deputatului PSD Aurel Bălășoiu, după scandalul în care a fost implicat: „Vorbim de o infracţiune oribilă. E o tăcere prea mare”
Alina Gorgiu cere demisia deputatului PSD Aurel Bălășoiu, după scandalul în care a fost implicat: „Vorbim de o infracţiune oribilă. E o tăcere prea mare”

Alina Gorgiu cere demisia deputatului PSD Aurel Bălășoiu, după scandalul în care a fost implicat: „Vorbim de o infracţiune oribilă. E o tăcere prea mare”

Alina Gorgiu, președinta Senatului, a venit cu o reacție în cazul deputatului din partea PSD, Aurel Bălășoiu, ce este acuzat de act sexual cu un minor. Ea a declarat că nimeni nu își putea imagina așa ceva, însă totul este adevărat, drept urmare, va iniția o petiție, dacă parlamentarul nu vrea să-și dea demisia.

Președinta Senatului a precizat că infracțiunile comise de Aurel Bălășoiu din partea PSD sunt oribile, iar în acest caz e nevoie de o reacție fermă de la cel mai înalt nivel.

„Ştirea despre fostul primar şi actual deputat PSD şochează. Nimeni nu îşi poate imagina că România are un parlamentar cercetat penal pentru viol şi, totuşi, aşa stau lucrurile. Vorbim de o infracţiune oribilă. Violul înseamnă dezumanizare. Nu avem voie să tăcem. E nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel! Vorbim de o infracţiune oribilă. Şi, cu toate acestea, e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav, în spaţiul public”, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a ținut să sublinieze că dezgustul ei nu are legătură cu politica sau cu morala creștină, ci se bazează pe revolta pe care o simte față de unul dintre cele mai oribile lucruri pe care un om le poate face.

Deși consideră că fiecare are dreptul la intimitate, acest caz reprezintă o situație diferită, iar reacția deputatului Bălășoiu de a cere concediu de odihnă „este plină de cinism”.

Alina Georgiu vrea demisia deputatului Aurel Bălășoiu

Președinta Senatului a explicat că Aurel Bălășoiu ar trebui să-și dea demisia, însă dacă acest lucru nu se va întâmpla, ea va fi cea care va iniția o petiție pentru a-l demite.

„Dacă deputatul nu vrea să îşi dea demisia, voi iniţia o petiţie, voi strânge semnături! La asemenea acuzaţie, aştepţi decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Parlamentului”, a afirmat Gorgiu.

Aurel Bălășoiu, acuzat de viol

Deputatul din partea PSD este acuzat de comiterea de act sexual cu un minor, iar o altă plângere de viol împotriva acestuia a fost depusă.

PSD a decis să-l expludă din partid sâmbătă seara pe deputatul de Argeş Aurel Bălăşoiu, oficialii partidului precizând că se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat.

După anunţul partidului din care face parte, imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un tânăr au apărut în spaţiul public. Aurel Bălăşoiu a negat însă că el ar fi unul dintre bărbaţii care apar în imagini şi a afirmat că nu renunţă la calitatea sa de parlamentar, potrivit news.ro.