Evenimentul Zilei > Actualitate > Intră Bucureștiul în carantină? Se anunță zile de foc
Intră Bucureștiul în carantină? Se anunță zile de foc

Intră Bucureștiul în carantină? Se anunță zile de foc

Duminică, după ședința CMBSU, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a făcut precizări despre posibila carantinare a Municipiului București.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a făcut precizări despre posibila carantinare a Municipiului București. Acesta a declarat că nu se discută deocamdată despre o asemenea măsură, precizând că vor fi respectate aceleași măsuri ca până acum.

Acesta a mai precizat că, în contextul în care rata de infectare în Capitală a crescut destul de mult, luni va avea o întâlnire cu reprezentanții DSP pentru a decide dacă este nevoie să fie luate măsuri suplimentare.

„Să se respecte măsurile, să fie respectate de bună voie: purtarea măștii, igienă, să nu se creeze aglomerație în Mall-uri, piețe etc. Să nu punem viețile altora în pericol. Copii care merg la școală să respecte măsurile, distanțarea fizică este iarăși importantă”, a declarat prefectul Capitalei, după ședința CMBSU.

 

Alin Stoica, despre o posibilă carantinare a Municipiului București

„Având în vedere că rata a crescut de mult, mâine voi avea o întâlnire cu DSP pentru a vedea ce măsuri trebuie luate dacă rata de infectare ajunge la 6.

Dacă ajungem peste 6, prima dată nu se vor mai putea face cursuri. Este posibil să se ia măsura carantinării zonale în București și zonele limitrofe. Evident, deplasarea ar trebui făcută în anumite condiții cu declarația pe propria răspundere.

Urmează să discutăm cu specialiștii pe acest scenariu. Nu o să luăm măsuri doar de dragul de a le lua”, a mai spus prefectul Alin Stoica.

Pe 7 martie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, printre altele, interzicerea activităţii restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală. De asemenea, CMBSU a hotărât că preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal merg la cursuri.

„Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm. Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri”, a precizat Stoica.

 

Duminică, măsurile au fost prelungite pentru încă 14 zile. Duminică, 21 martie, rata de infectare în Mun. București a ajuns la 5,33.