Această numire vine în urma expirării perioadei de detaşare a domnului Bogdan Vasiliu, fost director general cu delegaţie al Clubului Municipal sportiv Bucureşti (CSM), de la Asociaţia Club Sportiv Metropolitan.

„Este un moment important pentru mine. Obiectivul principal este acela de a transforma acest club în cea mai importantă instituţie sportivă a ţării. De asemenea, îmi doresc să promovăm sportul în rândul bucureştenilor şi să reînviem forţa sportivă a Capitalei. Clubul are performanţe la mai multe secţii sportive, dar îmi doresc să aduc performanţe la toate sporturile!,“ a precizat Alin Petrache.

„Mă bucură că avem un Director General experimentat, un manager sportiv care poate ridica nivelul clubului bucureştenilor. Experienţa managerială a domnului Petrache va conta enorm. Sper că va transforma CSM Bucureşti într-un club de valoare pentru sportul românesc, în care fiecare secţie să fie o forţă, cu rezultate de excepţie. Sunt o ferventă susţinătoare a sportului, atât a celui de masă, cât şi a celui de mare performanţă! Ştiu câtă muncă şi sacrificii se află în spatele unei medalii strălucitoare, dar şi că, fără sportul de masă, performanţa ar avea de suferit. În calitate de Primar General am încercat să atrag cât mai mulţi copii şi tineri către sport, prin acţiuni diverse care au avut mare succes în această vară. Dau doar două exemple: Sport pentru inima Capitalei şi Deschidem curtea şcolii, pe care le vom continua cu siguranţă. Mult succes Alin Petrache şi CSM Bucureşti!", a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Alin Petrache a fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby între 2009 şi 2014 şi preşedinte al Comitetului Olimpic şi Spotiv Român în perioada 2014 – 2016. El a fost căpitan al naţionalei de rugby şi a evoluat pentru cluburi din România, Franţa şi Anglia.