Vara a venit, iar oamenii se gândesc ce să mănânce pentru a avea un corp de invidiat. Specialiștii au dezvăluit care sunt alimentele care nu balonează și care au o serie de beneficii pentru sănătate.
Specialiștii au dezvăluit care sunt alimentele pe care trebuie să le mâncam pentru un abdoment plat. Majoritatea oamenilor își doresc o siluetă de invidiat pentru vară, dar consumă produse nepotrivite.
Expert: „Balonarea este situația în care burta se simte plină și inconfortabilă”
„Cel mai frecvent motiv pentru balonare este faptul că aveți o mulțime de gaze în intestin. Acest lucru poate fi cauzat de unele alimente și băuturi, cum ar fi unele legume și băuturi carbogazoase, sau prin înghițirea de aer atunci când mâncați”, spune expertul.
Experții în nutriție au mai spus că „mâncatul rapid și înghițirea aerului în timp ce înghițiți mâncarea pot duce la balonare, mai ales dacă se mănâncă o masă foarte mare.
Cum apare balonarea
De obicei, aerul înghițit este expulzat prin râgâieli înainte de a ajunge în intestine, unde ar putea provoca balonare, dar dacă observați că râgâiți mult după mese și că vă simțiți balonat și cu gaze câteva ore mai târziu, s-ar putea să vă simțiți mai bine dacă vă încetiniți comportamentul alimentar”.
„O modalitate excelentă de a reduce balonarea este să mâncați porții mai mici, să mâncați mai încet și să beți multă apă în loc de băuturi carbogazoase.”
Specialiștii au declarat că unele alimente, în special carbohidrații, duc la balonare.
„Sunt anumite tipuri de carbohidrați – zaharurile, amidonul și fibrele din alimente”, a explicat Barbend.
„Acestea pot fermenta în interiorul intestinului și pot atrage apă în tractul digestiv, provocând balonare. Nu toată lumea este sensibilă la caeste tipuri de alimente, dar dacă vă confruntați cu balonare constantă, ar putea fi o idee bună să limitați cantitatea pe care o mâncați”, a încheiat specialistul, scrie Express.
Adevărul despre pâine
Un alt specialist a explicat în ce combinație îngrașă pâinea: ”Problema e că nu pâinea în sine ne îngrașă, ci ceea ce punem pe pâine sau în ceea ce înmuiem pâinea. Și mai ales acum, în post, avem de-a face cu sosuri, cu multă prăjeală, cu mult ulei.
Dacă ar fi să fac o comparație între brânză și pâine, un tip de brânză grasă, un cașcaval, ne poate costa spre 350 – 400 de calorii / 100 de grame. Pe când 100 de grame de pâine nu depășește 275 de calorii, ceea ce înseamnă că la 2 felii de pâine am 100 de calorii, exact cât două cubulețe de ciocolată.
Așadar, ce îngrașă mai mult? Pâinea, ciocolata sau brânza? Eu prefer de fiecare dată pâinea și dau 6 porții minim pe zi, adică 6 felii. O felie are în jur de 20 – 25 de grame, care nu are mai mult de 50 – 60 de calorii și nu mai mult de 10 grame de zahăr și carbohidrați pentru cei care-și numără carbohidrații”, a declarat medicului diabetolog Laura Ene, în direct la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.