Mulți dintre noi alegem să cumpărăm produse congelate pentru a prepara anumite feluri de mâncare din lipsă de timp. Un nutriționist a spus care sunt cele șapte alimente de care trebuie să ne ferim pentru că putem avea probleme de sănătate.
Nutriționistul Signe Svanfeldt a spus că există șapte alimente congelate pe care nu trebuie să le mai cumpărăm niciodată. El a explicat că aceste produse pot să ne creeze probleme de sănătate. Totuși, există și unele alimente congelate care sunt sănătoase. Printre acestea se numără pâinea congelată din cereale integrale, legumele și fructele.
„Există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat. Ar trebui să ne propunem să le consumăm în cantități mai mici, deoarece s-a dovedit că un aport ridicat de aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a subliniat Svanfeldt.
Produsele congelate pe care nu trebuie să le mai cumperi
Multe persoane aleg să cumpere alimente congelate pentru că nu au suficient timp pentru a găti un fel de mâncare. Unul dintre aceste produse este pizza. Chiar dacă are un gust bun de cele mai multe ori, pizza congelată este adesea acoperită cu carne procesată. În plus, ea este plină de sodiu și grăsimi saturate. Persoanele care consumă des acest aliment au un risc mai mare de a se confrunta cu boli cardiovasculare și obezitate.
Produsele de patiserie sunt un alt aliment de care trebuie să ne ferim. Consumul acestor alimente crește riscul de boli cardiovasculare, obezitate și diabet de tip 2 deoarece au un adaos mare de zahăr. Oamenii ar trebui să se oprească și din a cumpăra alimente congelate care trebuie prăjite pentru că sunt bogate în grăsimi saturate și sodiu. „Consumarea unei cantități mari din aceste alimente este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare și obezitate”, a punctat nutriționistul.
Cârnații congelați trebuie și ei evitați. Acesta este un aliment de bază în Marea Britanie, dar nu multe persoane știu că produsul este plin de grăsimi saturate. Și în acest caz, consumul prea mare este asociat cu boli cardiovasculare și obezitate. În aceeași categorie pot fi trecute și mesele gata preparate. Ele prezintă aceleași riscuri pentru sănătate, a explocat Svanfeldt.
Atenție mare la ingrediente
Nutriționistul a mai adăugat că oamenii trebuie să se uite foarte bine la ingredientele trecute pe etichetele produselor pe care le cumpără. El a atras atenția că chipsurile congelate sau cartofii prăjiți conțin de foarte multe ori uleiuri de gătit și sare. Este important de precizat că atunci când ne comandăm mâncare de la un restaurant trebuie să știm că acestea folosesc de cele mai multe ori cartofi congelați.
Dieteticianul Janet Coleman a spus că atunci „când comanzi cartofi prăjiți, primești și o grămadă de grăsimi și calorii”. Un alt aliment congelat de care trebuie să ne ferim este plăcinta. Cu toate că este un produs dulce preferat de multe persoane, consumul des de plăcinte congelate poate avea consecințe grave asupra sănătății, notează The Sun.