Un conservant natural, care face alimentele să nu mai putrezească, a fost descoperit de curând de oamenii de ştiinţă, după cum ne informează un articol dailymail.co.uk. Substanţa distruge bacteriile care fac carnea, peştele, ouăle sau produsele lactate să se descompună.
Bisin va putea conserva mai bine şi vinul
Conservantul, numit bisin, ar putea prelungi durata de viaţă a alimentelor pentru mai mulţi ani. Funcţionează la fel de bine şi în cazul vinului. Descoperirea vine în ajutorul risipei de alimente care se produce anual. Bisin se găseşte, în mod natural, în anumite tipuri de bacterii inofensive şi are rolul de a preveni dezvoltarea unor bacterii letale precum E-Coli, salmonella sau listeria.

Primele produse astfel conservate vor apărea în trei ani
Substanţa ar putea prelungi durata de viaţă pentru o gamă largă de alimente necesare zi de zi, cum ar fi brânza sau diferite conserve. Alimentele ar putea sta ani de zile fără să aibă nevoie să fie păstrate la frigider, după cum spun cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, citaţi de publicaţia dailymail.co.uk.
Descoperitorii acestei minuni sunt deja în discuţii cu fabricanţii de produse alimentare, iar primele produse care vor conţine bisin se aşteaptă să fie pe piaţă în trei ani de zile.

"Nu este un produs chimic ci un ingredient natural"
Cercetătorul Dan O`Sullivan, un microbiolog irlandez, a făcut descoperirea accidental, în timp ce examina o cultură de bacterii ce se găsesc în intestinul uman. “Se pare că este mult mai bun ca orice alţi conservanţi deoarece nu afectează calitatea nutrienţilor. Noi nu adăugăm un produs chimic ci un ingredient natural. Bisin nu va putea împiedica, în schimb, fructele şi legumele să putrezească. Acestea se descompun într-un mod diferit", a declarat cercetătorul.