Alianța PSD-PNL evită să nominalizeze candidatul la prezidențiale. Lupta se dă între Ciucă și Ciolacu

Alianța PSD-PNL evită să nominalizeze candidatul la prezidențiale. Lupta se dă între Ciucă și Ciolacu Marcel Ciolacu. Sursa foto: Inquam Photos

Alianţa PSD-PNL a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, lista comună a candidaților la alegerile europarlamentare.  Marcel Ciolacu a refuzat să ofere un răspuns concret legat de propunerea pentru  prezidențiale. De altfel, în spațiul public au apărut mai multe speculații legate de acest aspect. Conform acestora, liderii celor două puteri politice nu reușesc să ajungă la un acord comun.

Marcel Ciolacu evită discuțiile legate de candidatul la prezidențiale

Liderul PSD a fost din nou întrebat despre candidatul la prezidențiale din acest an. Pentru a doua oară, Marcel Ciolacu a evitat să ofere un răspuns clar legat de acest subiect.

Coaliția de guvernare, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă

Sursa foto: Arhiva EVZ

„Avem un Guvern funcțional, fără scandaluri, unde indiferent de la ce partid suntem ne simțim o echipă, funcționăm la parametrii necesari de a face parte dintr-un guvern și cel mai important lucru este vorul românilor. După votul românilor vom vedea dacă această alianță elctorală se va transforma într-o alianță politică”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lupta se dă între liderii celor două puteri politice

Șirul de speculații legate de candidatul alianței la alegerile prezidențiale continuă, mai ales după depunerea listei comune pentru europarlamentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, se pare că PNL nu ar fi de acord ca Marcel Ciolacu să intre în cursa pentru prezidențiale. Liberalii vor ca Nicolae Ciucă să fie candidatul comun al alianței.

Alegeri

Sursa foto: Arhiva EVZ

Marcel Ciolacu, despre viitorul candidat la prezidențiale

Recent, liderul social-democrat a mai fost întrebat dacă va candida la funcția de președinte al României. Șeful Executivului a precizat atunci că va lua decizia după rezultatul alegerilor din iunie.

„Vom vedea acest lucru după alegerile din 9 iunie și mi se pare corectă abordarea. Părerea mea e să stăm frumos, să ne facem treaba, să vedem votul românilor și pe urmă să decidem. Dacă se va ajunge la un acord politic este posibil și acest scenariu (candidat comun la prezidențiale - n.r.). Dacă nu se ajunge atunci vor fi candidaturi separate. Dacă românii vor da votul pentru alianța electorală pentru Parlamentul European, logica ar duce la o alianță politică.”, a afirmat acesta.