Evenimentul Zilei > International > Alfie Evans nu mai are nicio speranță să ajungă în Italia la tratament. Rezultatele unei audieri la Înalta Curte „extraordinare și tragice”
Alfie Evans nu mai are nicio speranță să ajungă în Italia la tratament. Rezultatele unei audieri la Înalta Curte „extraordinare și tragice”

Alfie Evans nu mai are nicio speranță să ajungă în Italia la tratament. Rezultatele unei audieri la Înalta Curte „extraordinare și tragice”

Înalta Curte din Marea Britanie a decis ca Alfie Evans să rămână în Anglia, unde a început îngrijirea paliativă. Părinţii luptă acum să îl ia acasă

Tom Evans, tatăl lui Alfie explică acum că judecătorii au hotărât ca micuțul să poată fi luat acasă, dacă medicii de la spitalul Alder Hey își dau acordul.

Între timp managementul spitalului se plânge că angajații săi au fost abuzați de susținătorii lui Alfie strânși în fața unității sanitare, iar poliția monitorizează mișcările entuziaștilor din așa numita „Armată a lui Alfie”. Facebook a notificat pagina lor de pe sit-ul de socializare că o va suspenda din cauza exprimărilor licențioase folosite de membri.

Miercuri seară, micuțul a primit o nouă lovitură din partea sistemului judiciar britanic, care a decis să respingă apelul părinților săi la decizia de a fi lăsat să „moară cu demnitate”, deși un spital din Italia e pregătit să-l preia și să-l trateze, fără a apela la banii publici britanici.

Copilul, după 48 de ore de când a fost deconectat de la aparate, continuă să lupte pentru viața lui.

Din păcate, recursul părinților a fost respins de către judecătorii Curții de Apel.  Șansele legale pentru ca bătălia pentru viața micuțului Alfie să continue sunt aproape zero, scrie The Mirror. Părinții sunt distruși, deși copilul continuă să lupte pentru viață, la aproape 48 de ore de când a fost deconectat de la aparate.

Cazul micuțului Alfie Evans, căruia statul britanic îi refuză dreptul a de lupta pentru viață în altă țară (Italia), a impresionat foarte mulți oameni din întreaga lume, după cum am mai scris şi în articolul precedent din Evenimentul Zilei.