Alexandru Marin şi-a asigurat "bronzul" la Mondialele de box de la Baku

Alexandru Marin şi-a asigurat "bronzul" la Mondialele de box de la Baku

Pugilistul ieşean Alexandru Marin s-a calificat în semifinalele categoriei 54 kilograme, de la Campionatele Mondiale de box pentru tineret, de la Baku, asigurându-şi astfel medalia de bronz.

"Boxerul nostru, Alexandru Marin, a reuşit astăzi performanţa de a se califica în semifinalele categoriei 54 de kg, de la Baku. Succesul lui Alexandru este unul fantastic atât pentru boxul ieşean cât şi pentru cel românesc. Ne bucură mult succesul sportivului nostru la Baku şi îi dorim mult succes şi în meciul următor, din semifinale, şi poate va ajunge şi în finala competiţiei. Oricum, în premieră, clubul nostru va avea un sportiv la Jocurile Olimpice", a spus, pentru Mediafax, Radu Pipa, preşedintele clubul CS CFR Iaşi.

În sferturile de finală ale categoriei 54 kg, Alexandru Marin l-a învins la puncte, scor 9-7, pe Zack Davies, din Ţara Galilor.

Pentru această performanţă, Alexandru Marin va primi din partea AIBA calificarea la prima ediţie a Jocurilor Olimpice ale tineretului de la Singapore, din 14-26 august 2010.

Ne puteți urmări și pe Google News

În semifinalele programate duminică, 2 mai, Alexandru Marin se va confrunta cu indianul Shiva Thapa.