Aleșii nu mai vor să vină la Parlament. Motivul pentru care au ajuns să lucreze tot mai puțin

Aleșii nu mai vor să vină la Parlament. Motivul pentru care au ajuns să lucreze tot mai puțin Parlamentul României. Sursa foto:|Dreamstime.com

Aleșii  români cer noi beneficii. Sub pretextul că se apropie campania electorală, preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, a solicitat luni, conducerii Camerei Deputaţilor, ca activitatea comisiei să se desfăşoare online până la finalul anului.

 Beneficii în numele campaniei electorale. Aleșii nu mai vor să vină la Parlament

Republica Moldova, digitalizare

Sursa foto: Unsplash

Deputatul  Bogdan Huțucă spune că activitatea online  va permite ca ședințele să  se desfășoare fără sincope, avâd în vedere că aleșii fac multe deplasări în timpul campaniei electorale.

Bogdan Huțucă nu este singurul care a propus să lucreze online. Membrii comisiei pentru tehnologia informației au cerut, de asemenea, să lucreze în sistem hibrid(atât online cât și fizic) începând cu data de 8 aprilie.

Ambele solicitări au fost aprobate de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. În această perioadă, parlamentarii încasează aceleași sume lunare,  informează antena3.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, parlamentarii români nu ar mai avea nicio zi în care să se prezinte la Parlament, pentru activitate online.

Bani pe „propria răspundere”. Câți bani primesc parlamentarii de la bugetul de stat

Motiune simplă împotriva lui Alexandru Rafila

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

​Sumele alocate aleşilor din Parlament au crescut de la an. În anul 2023, ei și-au majorat cu  c.500 de lei suma forfetară primită de la Parlament pentru cheltuielile lunare cu cabinetele parlamentare. Astfel, suma forfetară pe care o vor primi parlamentarii va fi de 35.500 de lei pe lună. Banii se primesc în baza nei declarații de avere, conform Agerpres.

În medie, în prima jumătate a anului, cheltuielile pentru diurna de deplasare a deputaţilor şi senatorilor la Palatul Parlamentului şi în circumscripţiile electorale, din ianuarie până în iunie, s-au ridicat la 6.941.817 lei, cele pentru cazare - 10.466.477 lei, pentru transport - 6.387.278 lei, iar pentru telefonia mobilă - 103.473 lei.

Totodată, cheltuielile deputaţilor şi senatorilor pe prima jumătate a anului pentru desfăşurarea activităţii birourilor parlamentare care funcţionează în cadrul colegiilor din circumscripţiile electorale au fost de 83.974.911  delei, menționează sursa citată.