Alerte de securitate la Apple. Agenția Națională de Securitate din SUA a descoperit două probleme majore

Apple/Sursa foto: Pixabay

Vulnerabilitățile Apple ajung pe lista de avertizare a Homeland Security, după ce s-a dovedit că dispozitivele de tip iPhone, iPad și Mac pot face obiectul unor preluări ostile din partea hackerilor. Un program care s-a vrut benefic utilizatorilor le deschide infractorilor ușa spre telefonul vostru.

Pentru a remedia această problemă majoră, Apple a lansat în cursul acestei săptămâni o nouă actualizare, iOS 16, pentru a remedia două vulnerabilități ale sistemului său, depistate de Agenția Națională de Securitate a SUA.

Una dintre probleme se află în Webkit, un motor de browser Safari, care le-a permis hackerilor să execute comenzi pentru a intra în dispozitivele de tip iPhone.

Defectul găsit în Webkit a fost detectat de un cercetător anonim, iar cel din Kernel a fost descoperit de Xinru Chi de la Pangu Lab și Ned Williamson, de la Google Project Zero.

De asemenea, Apple menționează că și The Citizen Lab, de la Universitatea din Toronto a ajutat la găsirea acestor probleme de securitate.

Cel de-al doilea defect de securitate se referă la Kernel, care operează pe sistemele Android.

Cei de la Apple nu discută despre probleme de securitate

Oficialii de la Apple nu discută despre problemele de securitate, iar acest aspect este prevăzut de regulamentele interne. Din acest motiv nu este clar de cât timp aceste vulnerabilități afectează dispozitivele produse de companie.

Apple arată că actualizarea iOS 16.3.1 include, de asemenea, mai multe corecturi de erori, rezolvând probleme cu iCloud și Siri, împreună cu mai multe optimizări ale sistemului Crash Detection.

Versiunea inițială a iOS 16.3 a fost lansată în luna iunie, și permite utilizatorilor să apeleze în tăcere numerele serviciilor de urgență, și oferă o securitate îmbunătățită cu doi factori și o protecție avansată a datelor.

Modificări în iOS

Cei de la compania Apple mai susțin că unul dintre aceste defecte ar fi putut fi folosit de atacatori în lumea reală, dar și că serviciul ”SOS Urgență” a fost modificat pentru a reduce șansele de a se declanșa accidental.

De asemenea, securitatea îmbunătățită cu doi pași le permite utilizatorilor să își securizeze ID-ul Apple și contul iCloud cu chei de securitate - un dispozitiv fizic care funcționează ca un al doilea nivel de autentificare.

În loc să obțineți un cod de la un alt dispozitiv Apple conectat, se poate genera unul cu ajutorul cheii de securitate.

Iar protecția avansată a datelor permite criptarea de la un capăt la altul a datelor din iCloud, inclusiv a mesajelor, a copiilor de rezervă ale dispozitivelor și a fotografiilor, scriu cei de la dailymail.co.uk.