Evenimentul Zilei > Vremea > ALERTĂ! Vijelii și furtună în următoarea oră. Unde va lovi urgia
ALERTĂ! Vijelii și furtună în următoarea oră. Unde va lovi urgia

ALERTĂ! Vijelii și furtună în următoarea oră. Unde va lovi urgia

Atenționare de furtună și vijelii în mai multe teritorii din România. Vizat este inclusiv municipiul București.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, un COD GALBEN de furtună și vijelii în mai multe teritorii din țară. Vântul se va intensifica, iar rafalele vor depăși 60 de km/h. Se vor semnala și descărcări electrice, iar, local, cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp.

COD GALBEN de furtună în București

În județul Ilfov, fenomenele amintite se vor manifesta în: Jilava, Măgurele, Vidra, 1 Decembrie, Berceni, Dărăști-Ilfov, Copăceni. Și municipiul București se va confrunta cu vijelii și furtună.

Și județul Giurgiu se află sub avertizare de cod galben de furtună. Fenomenele meteo se vor semnala în: Giurgiu, Comana, Mihăilești, Adunații-Copăceni, Călugăreni, Vărăști, Băneasa, Frătești, Izvoarele, Hotarele, Prundu, Oinacu, Colibași, Singureni, Răsuceni, Valea Dragului, Vedea, Stănești, Daia, Putineiu, Greaca, Găujani, Malu, Toporu, Gostinari, Slobozia, Mihai Bravu, Gostinu, Iepurești, Schitu, Gogoșari, Herăști, Isvoarele, Stoenești.

Avertizarea ANM este valabilă în intervalul 17.50 – 18.50.

COD GALBEN de caniculă în sudul României

ANM a emis, joi, și un COD GALBEN de caniculă în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 şi 37 de grade Celsius.

Judeţele vizate de Codul galben de caniculă sunt: Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman.

Începând cu ziua de sâmbătă, 14 august, disconfortul termic va crește, din nou, în vestul și sudul țării, ulterior cuprinzând întregul teritoriu.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: