Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă. Un sportiv celebru a murit de la Coronavirus. A fost prevenit!
Alertă. Un sportiv celebru a murit de la Coronavirus. A fost prevenit!

Alertă. Un sportiv celebru a murit de la Coronavirus. A fost prevenit!

Qiu Jun, un sportiv celebru originar din Wuhan, China, a murit la doar 4 zile după ce a fost internat într-un spital. Acesta contractase Coronavirus din cauză că refuzase să poarte o mască de protecție.

Un bodybuilder celebru din China, care locuia în Wuhan, epicentrul epidemiei cu Coronavirus, a murit. Acesta a refuzat vehement să poarte masca de protecție, continuând să meargă la sală deși a fost avertizat că riscurile sunt extrem de mari, scrie Digi24.

Qiu Jun avea 72 de ani când a luat virusul. Acesta a murit la doar 4 zile după ce a fost internat în spital, familia confirmându-i decesul. Deși cariera sa de bodybuilder a început foarte târziu, la 56 de ani, atletul a câștigat foarte multe premii și era un nume sonor în China.

Qiu Jun era văzut adesea în parcul Zhongsan, din Wuhan, unde făcea exerciții mai multe ore pe zi. A continuat cu acest obicei chiar și în momentul în care orașul devenise pustiu din cauza amenințării coronavirusului.

„I s-au luat analize de sânge, apoi i-a fost confirmat diagnosticul. Persoanele în vârstă tind să fie încăpățânate.

Când a apărut teama de coronavirus, la începutul anului, i-am spus să iasă mai puțin și să poarte mască, dacă o face. El a răspuns doar ‘Ce va fi va fi! Cum aș arăta cu mască?’ M-am supărat, dar nu am avut ce să fac, a spus ginerele sportivului.